Elvették az értékeit

2024.02.25. 09:54

Ítélet született a tolvaj banda ügyében, akik egy idős nőt fosztottak ki Komáromban

Csoportosan elkövetett kifosztás, közokirattal és készpénz-helyettesítővel való visszaélés vétsége miatt indított eljárást a Komáromi Járási Ügyészség. Két férfit és egy nőt állítottak a bíróság elé, akiket azzal vádolnak, hogy egy idős nőtől a komáromi buszmegállóban elvették az értékeit.

Kisalföld.hu

A bíróság a többszörös és különös visszaeső férfit 5 év fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A másik büntetett férfit 3 év  6 hónap börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra, míg a büntetlen nőt 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Az elsőfokú ítéletet az egyik férfi és a nő esetében jogerős. A többszörös visszaeső férfi és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A vád szerint a három elkövető idén január 21-én a komáromi buszmegállóban felfigyelt egy padon ülő 76 éves nőre. A két férfi odament hozzá, megdicsérték a külsejét, illetve az egyik férfi kezet is nyújtott a sértettnek. Ezzel a csellel belenyúlt az asszony kosarába és kivette belőle a kézi táskáját.

Miközben a férfiak elterelték az idős hölgy figyelmét, női társuk odaült a táska mellé és kivette belőle a 20.000 forint értékű mobiltelefont SIM kártyával, valamint a 10.000 forint értékű pénztárcát, benne a sértett személyes irataival, bankkártyájával, és 40.000 forint készpénzzel. Az asszony nem vette észre a lopást felszállt a buszra.

A nyomozó hatóság a mobiltelefont a nőtől, 20.230 forint készpénzt a többszörös visszaeső férfitól, a TAJ kártyát a harmadik elkövetőtől lefoglalta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában