Tréning kicsit máshogy

2024.08.09. 11:00

Szabadulószobában fejlesztik magukat a dolgozók az Audi Hungariánál

Az Audi Hungaria közel egy éve innovatív tréning lehetőséget indított rugalmas munkarendben dolgozó kollégái számára, a vállalat legelső szabadulószobájával, az Escape Room-mal.

Simon Roberta

A képzés célja, hogy az autóipari transzformáció kérdéskörét a szemléletváltás oldaláról, a kulturális változások és a sokszínűség szemszögéből közelítse meg, modern módszerekkel. Ehhez egy klasszikus szabadulószoba játékszabályait követve, egy óra áll az 5-7 főből álló csapat részére, hogy kiszabaduljon. A játékosok a feladatok megoldása közben egy sematikus elektromotort építenek az Audi Hungariánál.

Az Audi Hungaria munkatársai az Escape Room-ban. Fotó: Audi Hungaria

Az Escape Room-ot a transzformáció befogadásának megkönnyítésére álmodták meg az alkotók a Volkswagen Group Components Transform Minds programsorozatára. A „Escape2Change” néven indult, győri munkatársakkal is felálló nemzetközi csapata a munkatársakhoz szerette volna közelebb hozni a változással járó feladatokat és ennek a változásnak a folyamatát. Ehhez egy játékos prototípust hozott létre, egy klasszikus szabadulószoba játékszabályait követve. 

Ezt a programot hozta a csapat Győrbe, ahol az Audi Hungaria Motorgyári Oktatóközpontjában építették fel a szabadulószobát a Termelésirányítás Járműhajtások terület munkatársaival, akik a tréningeket 2022-ben indították el. Több mint másfél év alatt több mint 200 kolléga vett részt a képzésen, amelyen a szabadulást/feladatok megoldását követően közösen beszélik meg a munkatársak az érzésekről, élményekről a trénerrel, a fókuszba került témák mélyebb mondanivalójával együtt.

Fotó: Audi Hungaria

A szemléletváltás mellett a játékosok társas kapcsolatai is erősödnek a képzés során és új lendületet kapnak a mindennapi csapatmunkához. A szabadulószoba fontos építőköve az Audi Hungaria jövőorientált vállalati kultúra kialakítására irányuló törekvéseinek. Segít felkészíteni a munkavállalókat a jövő kihívásaira és a transzformációhoz kapcsolódó, pozitív élményeket szerezhetnek a tréning során. A program indulása óta már más gyártótelephelyeket is vendégül láttak, amely során az Audi Hungariánál szerzett tapasztalatok és élmények alapján ennek átvételét tervezik.

Az Audi Hungaria nagy hangsúlyt fektet a munkatársak folyamatos továbbképzésére. A képzések 2011 óta az Audi Akademie 11.000 négyzetméteres oktatóközpontjában zajlanak, ahol a résztvevők száma 2023-ban meghaladta a 14 000-et.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában