Borászokkal találkoztak

2024.05.30. 14:31

Firtl Mátyás vendége volt az agrárminiszter Kópházán

Nagy István és Firtl Mátyás a borágazat időszerű kérdéseit beszélték át Kópházán a helyi borászokkal és szőlőtermelőkkel.

Kisalföld.hu

Firtl Mátyás, korábbi országgyűlési képviselő meghívására Kópházára érkezett Nagy István agrárminiszter szerdán - adta hírül Firtl Mátyás közösségi oldalán, aki képgalériát is közzé tett a miniszteri látogatásról és a megbeszélésekről. 

borászokkal
Firtl Mátyás Facebook oldala 

A látogatás alkalmával helyi borászatokat kerestek fel. A kópházi Payrits Pincészetben, majd a Wibi borászatban a szőlőtermesztés, a borkészítés és a borágazat időszerű kérdéseiről beszélgettek a borászokkal. 

borászokkal
Forrás: Firtl Mátyás Facebook oldala

A miniszter hangsúlyozta: kiemelten kell támogatni a hagyományos európai mezőgazdaság gerincét adó családi gazdaságokat és a fiatal gazdálkodókat, akik nyitottak az újításokra, a digitális és precíziós eszközök használatára. A modern eszközök használata elengedhetetlen a mezőgazdasági ágazat hosszútávú versenyképességéhez - számolt be a miniszteri látogatásról Firtl Mátyás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában