Bevetésen

2 órája

Amerikai tűzoltó állomásra látogattak a Kunszigeti Önkéntes Tűzoltók

Más a Big Ben-t fotózza Londonban, mi meg az épp bevetésre tartó tűzoltókat – mesélt egy korábbi nyaralásról Börzsei Bálint László. A Kunszigeti Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai közt már hagyomány, hogy ha útnak indulnak legalább egy helyi tűzoltóautót meg kell nézni, de ha tehetik az állomásokra is szívesen ellátogatnak. Legutóbb Floridában jártak.

Dániel Viktória

Szívvel, lélekkel tűzoltók a kunszigeti önkéntesek. A csodás floridai nyár, a pálmafák és az óceán közelsége sem állította meg a nyaralókat, hogy felkeressék a helyi tűzoltóságokat.

A floridai Saint Augustine tűzoltóságot keresték fel a Kunszigeti Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai.
A floridai Saint Augustine tűzoltóságot keresték fel a Kunszigeti Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai.
Forrás: Kunszigeti Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Magyar tűzoltók Amerikában

- Teljesen spontán ötletelés alkalmával találtuk ki, hogy jó lenne elmenni az Egyesült Államokba. A szervezésért családjaink hölgy tagjait illeti a dicséret – emlékezett vissza Börzsei Bálint László. 

Elmondta, hogy nyaralásaik során rendre tűzoltó autókat és állomásokat szoktak fotózni, de bemenni nem mindig sikerült.

- A polgármesterünk segített saját kinti ismeretségével, hogy ne csak kívülről láthassuk a Saint Augustine tűzoltóságot, hanem be is mehessünk. Hatalmas élmény volt, úgy éreztük magunkat mint a gyerekek. A helyi tűzoltók nagyon kedvesek voltak, a filmekből ismert amerikai lazaság és nyitottság jellemezte őket. Nem volt sok időnk, de mindent megmutattak. Az ottani járművek sokkal nagyobbak és robusztusabbak, valamint ők másfajta taktikákat használnak a tűzoltáshoz. Ezen kívül azonban nagyon sok hasonlóságot is felfedeztünk, a ruházatuk például szinte ugyanolyan, mint az itthoni csak a szabása más.

Az Amerikában használt járművek sokkal nagyobbak és robusztusabbak, mint amikkel itthon lehet találkozni.
Az Amerikában használt járművek sokkal nagyobbak és robusztusabbak, mint amikkel itthon lehet találkozni.
Forrás: Kunszigeti Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Az Amerikába látogató csapat minden tagjának van hivatásos vagy önkéntes tűzoltó a felmenői között így mondhatjuk, hogy a hivatás iránti szeretet a vérükben van. Nem is csoda, hogy mindenhol a tűzoltóautókat keresik.

A Kunszigeti Önkéntes Tűzoltó Egyesületből Floridába látogatott: Biró Gábor, Börzsei Bálint, Szabó Bence, Csapó Márk, Gyurkovics Richárd

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában