Fókuszban a kiállítások, tárlatok

2 órája

Rómer Tanévnyitó – Múzeumpedagógiai workshop várja Győrben a pedagógusokat

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum október 14-én, hétfőn „Rómer Tanévnyitó” címmel tart múzeumpedagógia workshopot pedagógusoknak, óvodapedagógusoknak. A programok délután 5 órakor kezdődnek. Rómer Tanévnyitó – íme a teljes program.

Kisalföld.hu

A program célkitűzése, hogy az óvodák és iskolák pedagógusai, valamint a múzeumunk szakmai kapcsolata még szorosabbá váljon. A Rómer Tanévnyitó középpontjában a múzeum az időszaki kiállításai, a megújult állandó tárlatai és a múzeumpedagógiai foglalkozásai állnak. 

Rómer Tanévnyitó – Múzeumpedagógiai workshop várja Győrben a pedagógusokat.
Rómer Tanévnyitó – Múzeumpedagógiai workshop várja Győrben a pedagógusokat.

A workshop során a résztvevők megismerhetik a múzeum kínálatát, és megfogalmazhatják kéréseiket, javaslataikat. 

Rómer Tanévnyitó – Íme a teljes program: 

17.00 – Köszöntő Köszöntőt mond és bemutatja a várható kiállításokat, kiemelt programokat: Szabadvári-Farkas Zsuzsanna részlegvezető (Közösségi hasznosítás részleg) és Csillag Veronika múzeumpedagógus 

17.20 – Szakmai séta a 24-szer a pokolban - Győr II. világháborús bombázásai című időszaki tárlatban. Előadó: Nagy János múzeumpedagógus. 

Borválogatás a tárlathoz 

17.45 – Szakmai séta a Modern Árkádia – Két világháború közötti magyar művészet a Radnai-gyűjteményben című állandó kiállításban. Előadó: Turzai Erika Anna múzeumpedagógus. 

18.10 – Nyomkereső-felfedező programok, játékok kicsiknek és nagyoknak. A résztvevők kipróbálhatják* a kiállításokat élményszerűen feldolgozó, kétféle nyomtatott és kétféle QR-kódos digitális játékot. A koncepciót bemutatja: Major Lilla múzeumpedagógus *A játékok érdeklődés szerint választhatók és megoldhatók egyénileg vagy akár párban, csoportosan. A digitális játékokhoz saját mobiltelefon + mobilnet használata szükséges. 

18.40 – Zárógondolatok vendégfogadással A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot legkésőbb 2024. október 11-ig kérik jelezni a következő címen: [email protected]

További információkat, részleteket a programokról a www.romer.hu weboldalon olvashatnak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában