Filmforgatás

2 órája

Hollywood a Lővérekben - Életre keltek a Karib-tenger kalózai szereplői, rajongói filmet forgattak Sopronban + videó, fotók

Hétfőn különleges esemény szemtanúi lehettek a soproni Taródi vár környékén sétálók, hiszen egy film készítésének köszönhetően kalózokkal, brit katonákkal és egy kis szerencsével, magával Jack Sparrow kapitánnyal és Will Turnerrel is összefuthattak.

Varga Henrietta

A Karib-tenger kalózai generációk kedvenc meséje, ikonikus és felejthetetlen karakterekkel. A nézők imádták a filmeket, és ahogy sokan mások Slemmer Ádám és kis csapata is hatalmas rajongója volt a kalózos mozinak. A rajongás szülte a most készülő produkció ötletét is, amelynek néhány jelenetét a soproni Taródi várban forgatták.

Filmforgatás
A film nemcsak felvételekből áll, hanem a beállítások, próbák és az előző jelentek megtekintése is kiemelt feladat Fotó: Máthé Daniella

Film a Karib-tenger kalózai rajongóknak

Az ódon falak között, korhű jelmezekbe öltözve elevenítették meg a kalózvilág hangulatát, a vár misztikus és varázslatos atmoszférája pedig tökéletes hátteret kínált a középkori piaci jelenetekhez és izgalmas kalandokhoz. A forgatást egy lelkes, kreatív csapat vezeti, akik a Karib-tenger kalózai filmsorozat előtt tisztelegve szeretnék megörvendeztetni a rajongókat, egyedi hangvételű filmjükkel.

Eredetileg nem terveztünk ilyen nagy projektet. Csak tesztfelvételt akartunk készíteni egy régebbi kamerával, néhány jelmezünk pedig adta magát a kalózos témához

 – mesélte Slemmer Ádám, a film rendezője, aki egyben Jack Sparrow bőrébe bújik a készülő alkotásban. 

Megelevenedett a középkor a soproni Taródi vár ódon falai között.
Fotó: Máthé Daniella

Több külföldi helyszínen is forgattak

Ádám elmondta, hogy az eredeti tervük csupán néhány rövid felvétel volt, de miután sikerült olcsó repülőjegyeket szereznie Mallorcára, a barátaival együtt a vakáció mellett belevágtak a forgatásba. A tervezett nyaralás hamar filmezéssé alakult, annyira élvezték a munkát, hogy elkezdtek egy komolyabb forgatókönyvet írni és így alakult, hogy végül egy kétórás mozifilm készítésére vállalkoztak. 

Olyan helyszíneken dolgoztunk eddig, mint Madeira, Görögország, Horvátország, de természetesen a film nagy részét itt forgatjuk Magyarországon. Ezért is nagy boldogság, hogy rátaláltunk a Taródi várra, mert a városi jelenetekhez tökéletes, autentikus környezetet biztosít. A meglévő stábtagok mellett azt is fontosnak tartjuk, hogy helyi statisztákat is bevonjunk, így Sopronban is számos itteni lakos csatlakozott hozzánk a forgatás során 

– tette hozzá.

Megelevenednek az eredeti karakterek

- A karakterhűség megőrzése is kiemelt célunk, ezért olyan szereplőket választottunk, akik nemcsak külsőleg hasonlítanak az eredeti karakterekre, de mozdulataikban és jellemükben is hitelesen adják vissza a kalózok világát. 

A produkció készítői az eredeti szinkronszínészeket is szeretnék megnyerni a projekthez, akik hangjukkal tennék még élethűbbé a történetet, ezzel plusz örömet szerezve a rajongóknak.

- A készülő alkotás önköltséges, bevételünk nem is lehet belőle, hiszen minden jog a Disney-é. Ugyan a teljes forgatás vége még messzebb van, de mindenképp szeretnénk egy nagyon jó mozit összehozni. Azt reméljük, ha elkészül, az, aki szereti a Karib-tenger kalózait, a mi filmünkben sem fog csalódni - zárta a beszélgetést Slemmer Ádám.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában