3 órája
Kiderült a titok: így nem lesz savas a bolognai spagetti – cukor nélkül tökéletes paradicsomszósz
Még a legtapasztaltabb konyhatündérek is cukrozzák a paradicsomszószt, hogy ne legyen annyira savas, pedig nem ez az alapanyag a jó megoldás erre – derül ki a metropol.hu cikkéből.
Az olasz Alessio Pasini konyhájából érkezett a válasz, ami aligha meglepő, hiszen az olaszok maguk is alkalmazzák ezt az alapanyagot a cukor helyett a bolognai spagettiben– írja a metropol.hu.
Alessio elmagyarázta, hogy a cukor azért nem jó, mert bár önmagában semleges kémhatású, fogyasztása savtermelődést eredményezhet. Arról nem beszélve, hogy a mesterséges aromája befolyásolja a paradicsom természetes ízét – írja a mindmegette.hu.
Ezzel szemben az alapvetően édes aromájú sárgarépa anélkül ízesíti meg a szószt, hogy megváltoztatná a paradicsom saját ízvilágát. Magába szívja a paradicsom savasságát, és egy kellemes szószt kapunk.
Tipp: ha nem szeretnél apró répadarabokat beletenni, hagyd egészben a zöldséget, a főzés végén pedig egyszerűen távolítsd el! Receptötletünket ITT<< érheti el.