Receptötlet

3 órája

Kiderült a titok: így nem lesz savas a bolognai spagetti – cukor nélkül tökéletes paradicsomszósz

Még a legtapasztaltabb konyhatündérek is cukrozzák a paradicsomszószt, hogy ne legyen annyira savas, pedig nem ez az alapanyag a jó megoldás erre – derül ki a metropol.hu cikkéből.

Kisalföld.hu

Az olasz Alessio Pasini konyhájából érkezett a válasz, ami aligha meglepő, hiszen az olaszok maguk is alkalmazzák ezt az alapanyagot a cukor helyett a bolognai spagettiben– írja a metropol.hu.

A tökéletes bolognai spagetti nem savas.
A tökéletes bolognai spagetti nem savas.
Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Alessio elmagyarázta, hogy a cukor azért nem jó, mert bár önmagában semleges kémhatású, fogyasztása savtermelődést eredményezhet. Arról nem beszélve, hogy a mesterséges aromája befolyásolja a paradicsom természetes ízét – írja a mindmegette.hu.

Ezzel szemben az alapvetően édes aromájú sárgarépa anélkül ízesíti meg a szószt, hogy megváltoztatná a paradicsom saját ízvilágát. Magába szívja a paradicsom savasságát, és egy kellemes szószt kapunk.

Tipp: ha nem szeretnél apró répadarabokat beletenni, hagyd egészben a zöldséget, a főzés végén pedig egyszerűen távolítsd el! Receptötletünket ITT<< érheti el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában