Bulvár-celeb

2 órája

Itt ne egyen-igyon, ha nem akarja, hogy belepisiljenek az italába

Egyre gyakoribb, hogy a vendéglátósok testnedvekkel szennyezik az élelmiszereket.

MW

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Az indiai Uttar Pradesh állam hatóságai megtiltották a kávézók, éttermek és más vendéglátóipari cégek alkalmazottainak, hogy a vendégeknek felszolgált ételekre vizeljenek és beleköpjenek az italokba – írja a Magyar Nemzet az India Today magazin cikke alapján.

A köpködés és az ételekbe vizelés egyre gyakoribbá váló eset a vendéglátásban, ezért erre válaszul két új rendeletet készülnek bevezetni, amelyek célja az egészségtelen gyakorlatok visszaszorítása

– adta hírül a lap. 

Az egyik városban letartóztattak egy árust, mert beleköpött a gyümölcslébe
Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Az indiai kormány hangsúlyozta, hogy szigorú büntetéseket fognak kiszabni a szabályszegőkre, ha megsértik a higiéniai normákat. Az elmúlt hónapokban egyre több olyan esetről számoltak be a hatóságok, amikor vendéglátós alkalmazottak testnedveikkel beszennyezték az élelmiszereket. 

Nemrég a neten keringett egy elborzasztó videó, amelyben az egyik utcai büfében egy tizenéves teleköpködi az ételt.

Egy másik esetben két férfit vettek őrizetbe Noida városában, mert belevizeltek egy vásárló gyümölcslevébe, egy másik településen pedig letartóztattak egy árust, mert egy vevőnek készített gyümölcslébe köpött. Egy emlékezetes történetet is megemlít a cikk: 2020-ban egy malajziai ötcsillagos szálloda séfjét elbocsátották, mert gyűlöletből beleköpött a kínai vendégek ételébe. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!