Filmforgatás

3 órája

A soproni Taródi várban járt Jack Sparrow kapitány

A soproni Taródi vár környékén különleges esemény zajlott hétfőn, hiszen egy filmforgatásnak köszönhetően korhű, középkori jelmezekbe öltözött emberekkel és brit katonákkal találkozhattak a járókelők.

Varga Henrietta

Középkori piactér elevenedett meg a soproni Taródi vár ódon falai között Fotó: Máthé Daniella

A szerencsések Jack Sparrow kapitánnyal és Will Turnerrel is összefuthattak. Slemmer Ádám és lelkes csapata a Karib-tenger kalózai filmsorozat előtt tisztelegve egy saját produkciót készítenek, amelynek ötlete eredetileg egy egyszerű tesztfelvételből indult, de végül egy kétórás produkcióvá nőtte ki magát. A film forgatása különböző külföldi és magyarországi helyszíneken zajlott, többek között Sopronban, ahol a Taródi vár ideális hátteret nyújtott a középkori piaci jelenetekhez. A stáb célja, hogy hitelesen idézze fel a kalózok világát, a helyi lakosok bevonásával. Bár a forgatás még nem ért véget, a csapat vágya egy olyan alkotás elkészítése, amely a Karib-tenger kalózai rajongóinak is tetszeni fog.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában