Kapuvári ÍzvadÁszok

2024.09.17. 09:55

Cigánypecsenye és csülkös pacal készült Budapesten

Budapesten nyerte meg a Kiskondér fesztivál zsűrijének ízlését a kapuvári ÍzvadÁszok főzőcsapata. Csülkös pacalukkal diadalmaskodtak.

Cs. Kovács Attila

Magyar László és Magyarné Pócza Katalin Budapesten is bizonyították, hogy nem véletlenül van jó hírük a „szakmában”.

Fotó: ÍzvadÁszok

A Kiskondér Főzőfesztiválon járt a kapuvári ÍzvadÁszok főzőcsapata a hétvégén. A Budapesten, a Kondor Béla sétányon megtartott rendezvényen csaknem harminc csapat állt bogrács mellé, és próbálta főztjével elnyerni a zsűri bizalmát és a vándorserleget. Ám a győztesek ezen a fesztiválon is a kapuvári szakácsok lettek. 

Választási lehetőséget kaptak a csapatok: vagy egytálételt készítenek, vagy menüsort. Mi úgy döntöttünk, hogy maradunk az egytálételnél, csülkös pacalt csináltunk, de azért mellé került még cigánypecsenye is. Utóbbinak az volt a lényege, hogy csirkecombfiléből készült, amit előtte három-négy napig pácoltunk fokhagymás, mustáros pácban. Desszertet is sütöttünk, habos-szilvás krémest

 – sorolta az étkeket Magyar László. 

Ezúttal is megérte az utazást és a fáradozást, hiszen az Íz­­vadÁszok aranyérmet kaptak ételükre, valamint az összesített pontok alapján a vándorkupát is elnyerték. A tizenharmadik Kiskondér fesztivált rendezték meg a sétányon, a kapuváriak negyedszer vettek részt az eseményen. Magyar Lászlótól megtudtuk, az őszi hétvégék mozgalmasan telnek majd számukra. 

Szinte minden hétvégére akad meghívásuk. 

– Szombaton a Győr Arrabona Lions Club kérésére veszünk részt egy jótékonysági főzésen. Hasonló felkérésekre egyébként soha nem mondunk nemet. Utána Ecserre utazunk, ahol a szüreti ételek nemzetközi fesztiválján főzünk. Tavaly is voltunk, szép eredményt értünk el. Még egy nagy rendezvényünk lesz idén, novemberben a libás ételek versenye, ahova mindenképpen mennünk kell, hiszen nálunk van a vándorserleg. Vagy megvédjük, vagy átadjuk valakinek – jegyezte meg Magyar László. 

Kapuváron főznek még a városi nyugdíjasnapon, a Hajnalcsillag Dalkör jubileumi gálaműsorán, és a városban rendezik meg a vármegyei nyugdíjas-találkozót, ahol szintén ők kínálják ételekkel a résztvevőket. 

A kapuvári ÍzvadÁszok ízekben verhetetlenek. Ezúttal Budapesten bizonyították, ha fakanalat ragadnak, nem találnak legyőzőre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában