Kenyér, kifli, péksütemény

3 órája

22. Kenyérfesztivál Győrben - Mutatjuk a legjobbnak ítélt péktermékeket

Szombaton rendezték meg Győrben a Széchenyi téren a 22. XXII. Euroregionális Kenyérfesztivál és Kézműves Vásárt, melyen számos pékség nevezett kedvenc termékeivel. Mutatjuk kik zsebelték be a különböző kategóriák első helyeit és milyen különdíjakat osztottak ki.

Simon Roberta

Fotó: Krizsán Csaba

A Fesztivál hagyományos kenyere kategóriában a Pedró Pékség nyerte el az idei legjobbnak járó címet, méghozzá a Déli Harangszóra keresztelt kenyerükkel. Az innovatív kategóriában a Lipóti Pékség diadalmaskodott vadkovászos burgonyás cipójukkal.

A közönség a fesztivál kiflijének a Lipóti pékségét választotta.

A sós péksütemények közül nyertesnek a zsűri a Pedró Pékség zöldfűszeres rongyos kiflijét választotta, míg az édes kategória győztese szintén a Pedró Pékségtől került ki, mégpedig nem más mint a mandulás rongyos kifli.

Az innovatív péksütemény kategóriában Hempity kendermagos mini bejglije lett a nyerő. Ebben a kategóriában azonban több különdíj is gazdára talált. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatósága különdíjjal ismerte el a Pedro Pékséget.

A Pékszövetség díjazta még a Virágom Kovászos  Pékség kovászos briósát, a Lipóti Pékség vadkovászos kenyerét, a Kék Pék aszalt paradicsomos, fetasajtos kovászos cipóját, a Pedró Pékség innovatív újdonságait, Simon Rita mini cukrászműhely réteseit, valamint a Bakonyi Sütöde jövő generációk által készített csigákat. 

A vármegyei különdíjat pedig a Virágom Kovászos Pékség vihette haza.

Mint korábban írtuk, idén is felkérték a diákokat a díszmunka versenyre, melynek tematikája ezúttal a 2024-es olimpia volt. Az első helyezett a Széchenyi István Egyetem Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Olimpékek csapata lett.

Második helyen végzett az Agrárképzési Centrum Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Fesztiválozók csapata

Harmadik lett a Győri SZC Krúdy-iskola Lutetia csapata, míg a dobogóról lecsúszva, de a negyedik helyezést elérte a Veres-iskola Magyarország csapata, míg ötödikként szintén a krúdys Aequalitas csapata végzett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában