kisalfold.hu videó

2024.08.31. 18:47

Felvonulással kezdődött a szüreti nap Balfon - fotók, videó

Látványos felvonulással vette kezdetét szombaton a szüreti nap Balfon, ahol kihirdették a közelmúltban megrendezett borverseny eredményét is.

Kisalföld.hu

A hagyományokhoz hűen idén is megrendezték a szüreti napot Balfon, ahol a látványos felvonulást követően megtartották a borverseny eredményhirdetését is. A rendezvényen résztvevőket Barcza Attila országgyűlési képviselő köszöntötte.

Sopron mellett Balf is híres a bor kultúrájáról, melynek fontos szerepe a szüreti nap, amelynek közösségépítő ereje van, hiszen itt a családok és barátok közös időt tölthetnek együtt. A szüreti felvonulás megmutatta a közösség sokszínűségét, illetve idén is megszervezték a borversenyt, ahol köze húsz bort mérettetek meg

- mondta el Barcza Attila.

Az idei borverseny nagy meglepetést okozott a zsűrinek, ugyanis a korábbi évekkel ellentétben jóval több fehér bor érkezett a versenyre. A zsűri végül arany minősítéssel díjazta Hauer Erik Királyleánykája és Ottonel Muskotályosát, Tóth Tamás Zöld Veltelinijét és Chardonnayját, illetve Bognár Mihály Kékfrankosát. A közönség díjat pedig Hauer Erik vehette át az Ottonel Muskotályosával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában