kisalfold.hu videó

2024.07.19. 18:12

Jótékony hétvége borral és szódával – Elrajtolt a Győri Rotary Fröccsnapok – fotók, videó

A Győri Rotary Fröccsnapok több szempontból is különleges, hiszen több izgalmas esemény is történik a hétvégén a fesztivál keretében. Az érdeklődőket tehetségkutató, nagy koncertek várják, és a jótékonysági fröccskínálat sem maradhat el a Dunakapu téren. Jótékony hétvége borral és szódával – izgalmas programokkal várja a fesztivál az érdeklődőket a megyeszékhelyen.

Ollári Gergely

Tizenegy Rotary Klub vesz részt a jótékonysági gasztronómiai fesztiválon, melyek saját bevételükből más-más nemes célt szolgálnak. A Győri Rotary Klub a Kazinczy szép magyar beszéd versenyt támogatja, megy az ország középiskolás tanulóit méretteti meg. 

A három napos program a hagyományoknak megfelelően pénteken a Jedlik Ányos-szobor megkoszorúzásával indult, tisztelegve a híres feltaláló, a szódavíz atyja előtt. Az ünneplők a virágfüzérrel övezték fel Jedlik Ányos szobrát. Előtte felvonulás várta az érdeklődőket, a Rotary klubok a Nyúli Dalárda kíséretében a Rába Hoteltől, a Baross úton át, a Széchenyi téren keresztül érkeztek meg a fesztivál központi helyszínére, a Dunakapu térre. 

Jótékony hétvége borral és szódával – Győr fröccsét is kóstolhatjuk

Ha Győr a fröccs városa, miért nincs saját fröccse? – tették fel a kérdést maguknak a szervezők. Az idei évben bemutatják a hivatalos Győr város fröccsét, melyben a bor és a szóda 3:1 arányban oszlik meg. 

Az egyedi italhoz egyedi pohár dukál, melynek megvásárlásával a résztvevők a Rotary Klubbokat, valamint magát a rendezvényt is támogathatják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában