Ingyenes programokkal készülnek

2024.06.24. 13:00

Zeneszeretetbe született - Az idei WonderWMN Győr különdíjasa Kecskés-Biky Gabriella

A mindennapokat szebbé varázsoló, a rászorulóknak segítő kezet nyújtó kivételes hölgyeket ismerik el évről évre a WonderWMN Győr díjjal. Az eseményen a város önkormányzata is kifejezi megbecsülését egy különdíjjal, amelyet idén Kecskés-Biky Gabriella vehetett át.

Dániel Viktória

Kecskés-Biky Gabriella azt mondja: sokan a koncertjeiken ismerik meg a klasszikus zenét. Fotó: Lepácsek Kata – Kattography Photos

– Nagyon örültem a jelölésnek, ugyanakkor meg is lepődtem. Eltartott egy ideig, mire kinyomoztam, hogy ki ajánlott az elismerésre – mondta el Gabriella, aki a Kiscsillag Református Bölcsőde intézményvezetője és a BoDoBo Művészetért Egyesület egyik alapítója és elnöke. – Az ünnepség végén hirdették ki az önkormányzati különdíjat, nem is számítottam rá, hogy hívni fognak, talán emiatt még inkább meghatott a dolog. A díjátadó nagyon jó lehetőség volt arra is, hogy megismerjük egymást a többi jelölttel és kapcsolatokat építhessünk. 

Kecskés-Biky Gabriella zenészcsaládból származik, ez indította el az úton. Azon dolgozik, hogy a zene erejével segítsen. 

– Azzal szolgál az ember, amivel tud. Mi így tudunk segíteni. A BoDoBo Művészetért Egyesület többek között azért jött létre, hogy ingyenes zenei rendezvényekkel és jótékonysági koncertekkel támogathassuk a rászorulókat. 

Gabriella kiemelte, vannak olyan gyerekek, akik más körülmények közt sose tudnának eljutni klasszikus zenei előadásokra, és a jobb anyagi lehetőségekkel rendelkező családok helyzete sem könnyű. 

– Háromgyermekes édesanyaként magam is jól tudom, hogy nem egyszerű időt találni arra, hogy a gyerekeket koncertekre, előadásokra vigyük. A nevelési és oktatási intézményekben tartott előadások azonban ott vannak helyben, így könnyebb lehetőséget találni a találkozásokra. Ősztől a bérletes projektjeink mellett egy ingyenes programsorozattal is készülünk, amire a győri intézmények pályázhatnak majd. Ez egy kis Matató foglalkozás lesz, ahol a gyermekek hangszersimogató keretén belül kerülhetnek közelebb a zenéhez. 

Decemberben újra ingyenes Diótörő-előadásokat szerveznek, a rászoruló családok pedig ingyenes bérletekre is pályázhatnak. 

– A gyerekek olyanok, mint a fehér lap. Ha a klasszikus zenét jól, az adott korosztálynak megfelelően tálaljuk, nagyon gyorsan bevonódnak. Ezek a tapasztalatok pedig segítik, hogy felnőttként is fogyasztók maradjanak. 

Gabriella hozzátette, ahhoz, hogy a mindennapi feladatokat, a jótékonyságot és a családi életet össze tudja hangolni, rengeteg segítséget kap a családjától és az ismerőseitől. Nélkülük nem tudna mindennap helytállni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában