Gasztro

2024.06.09. 06:55

Vasárnap is Art Piknik Pannonhalmán - fotók

Idén is megrendezik Pannonhalmán is a hazai gasztronómia legszínesebb fesztiválját, az ART Piknik-et

Gyurina Zsolt

Fotó: Csapó Balázs

Az egyedülálló művészi gasztroshow a kulináris élvezeteket vegyíti a vizuális kultúrával, az ország sztárséfjeinek és egyedi alkotóinak közreműködésével. Az ART Piknik a legjobb hazai éttermek részvételével, izgalmas ételekkel és ízekkel vár mindenkit vasárnap estig. A finom ételek mellett egy nagyszabású piaccal is készülnek a szervezők és lesznek könyvbemutatók, kiállítások és kortársművészeti alkotások. A hétvége két napján az ország top termelői és kézművesei várják portékáikkal az érdeklődőket a régió legnagyobb dizájn- és termelői piacán. A gasztronómiai programok között kerekasztal-beszélgetéseket hallgathattak az érdeklődők, illetve látványfőzéssel egybekötött kóstoláson is részt vehetnek. A kilátogatók szombaton többek között a Bocuse d’Or szakácsverseny világdöntőse, Dalnoki Bence konyhaművészetét csodálhatták meg.

A Győrújbaráton élő Trimola Mónika is szombaton látogatott ki az eseményre. Mint lapunknak elmondta, érdeklik a kreatív tevékenységek, maga is szívesen foglalkozik kézműveskedéssel otthonában, olykor eladásra szintén készít termékeket. Tavaly ugyancsak kilátogatott a rendezvényre, mert nagyon tetszik neki, hogy sok a program, a kiállító, a kézműves termék. Az előadások meghallgatása mellett ötleteket és inspirációt is gyűjt egyben munkáihoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában