Az összetartozás jegyében

2024.05.29. 11:14

Aratófesztivált tartanak Kisbajcson

Május 31-június 1. között rendezik meg az Interreg Magyarország-Szlovákia Program támogatásával a kétnapos kisbajcsi Aratófesztivált.

Kisalföld.hu

Az első napon (pénteken) ünnepélyes kopjafaavatás és Trianon-emlékmű állítás során emlékeznek meg a résztvevők a szlovákiai, erdélyi és magyar testvértelepülések képviselőivel az összetartozásról, valamint a további jó kapcsolatok ápolásáról és szakmai gyakorlatok megbeszéléséről  kerekasztal egyeztetés lesz. Este fellép a az Iron Vének zenekar illetve DJ Solymi szórakoztatja a nosztalgia discó kedvelőit.
A második napot (szombat) zenés ébresztő indítja, majd közös parasztos reggelit követően indul az egész települést bejáró látványos aratófelvonulás, a csornai Rubato Fúvós Együttes illetve a Szigetközi Ugó Néptáncegyüttes közreműködésével. Napközben vásározók, és gyermekjátékok várják az érdeklődőket, majd táncegyüttesek (iskolai csoportok, Victory Dance) fellépése következik és a Halászi Hagyományőrző Táncegyüttes vezette táncház. A tombolasorsolást követően 19 órától Sissi felvidéki nótaénekes lép fel, majd 20 órától az Apostol Együttes. A programot aratási vigadalom zárja.  
A program törzshelyszíne: Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI, Kisbajcs, Arany J. u. 20.

 

 

aratófeszt204_eulogók - 2

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában