2024.02.21. 15:42
Márciusban indul az Országos Étterem Hét - Győr-Moson-Sopronban is különleges menüsorral készülnek a vendéglátóhelyek - Mutatjuk a résztvevőket, szavazás
A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény.
A séfek nem feledkeznek meg a glutén- vagy laktózérzékeny, a szénhidrátot kerülő, vagy a vegán vendégekről sem. Fotóillusztráció: Pixabay
- Március 7. és 24. között hazánkban 177 étterem vesz részt a programban, és készül válogatott menüsorokkal, izgalmas fogásokkal és alapanyagokkal.
- Ugyanis nem csak a helyszínek, de a séfek is versengetek egymással. Három kategóriában fix árakkal kínálnak több mint két héten keresztül 3 fogásos menüsorokat.
- A vendéglőkbe a www.etteremhet.hu oldalon lehet asztalt foglalni szerdától.
Fővárosi nagyágyúk
Több mint egy évtizede, a DiningCity Országos Étterem Hét rendezvény indulásakor még csak 26 étterem vett részt az akcióban. Tavaly ősszel már több mint 160 vendéglátóhely mutatta meg magát. A látogatottság pedig az első eseményhez képest csaknem nyolcszorosára nőtt: legutóbb már több mint harmincezren kóstoltak bele az izgalmas kínálatokba.
Az idei rendezvényen minden eddiginél több vendéglátóhely vesz részt: Budapesten és vidéken összesen 177 étterem jelentkezett. A résztvevők között ott vannak a legelismertebb és legrangosabb vendéglátóhelyek, mint a Budapesten öt Michelin-ajánlással rendelkező étterem: a Costes Downtown, a Flava Kitchen, a Hoppá Bisztró, a Mák Bisztró és a Spago by Wolfgang Puck. Vidéki éttermek közül a Lokal47 Kéthelyről és a Macok bisztró Egerből.
Szavazás
Korábbi szavazásokÖn részt vesz az éttermi akcióban idén?
Kiváló alapanyagok
Az idei tavaszi kínálat a rendezvény hagyományainak megfelelően rendkívül gazdag. Az induló éttermek a magyar mellett az indiai, thai, japán, libanoni, grúz, mexikói, francia vagy az olasz konyhát is reprezentálják. A vendégeket megnyerni hivatott, gondosan megkomponált menüsorok fogásai az alapanyagok felhasználásában is a különlegességre törekszenek.
Szerepel a listában dámszarvas, vaddisznó, Angus bélszín, borjúláb, bárány, kacsa- és libamáj, valamint fácán, homár, rája, ördöghal, békacomb, polip, tintahal, csiga és szarvasgomba is. A séfek nem feledkeznek meg a glutén- vagy laktózérzékeny, a szénhidrátot kerülő, vagy a vegán vendégekről sem. Számukra is készítenek fogásokat az Országos Étterem Héten.
Résztvevők Győr-Moson-Sopronból
Győr-Moson-Sopronból is csatlakoztak vendéglátóhelyek, kedvezményes és speciális menüsorral készül: Arundo Étterem - Gyirmót Hotel (Győr), Belga Étterem és Söröző (Győr), Sieger Sport & Gastro Bar (Győr), Sopronbánfalvi Kolostor Hotel (Sopron) és Szél Fiai Fogadó és Cellárium (Nyúl).