Igazi ínyencség

2023.09.06. 10:50

Tarolt a KAEG Bendő csapata a 16. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon

Ez a menő: Vadragu nagyvadász módra, szegfűgombás töltött burgonyagombóccal, falusi galambleves cukkini tócsnival, zöldfűszeres tejfölös mártogatóssal.

Barki Andrea

Forrás: KAEG Zrt.

Ismét összeállt a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. (KAEG) Bendő csapata egy kis szabadtéri főzőcskére és el is hozták az első díjat a hét végén Soponyán rendezett 16. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválról.

A vadhús fogyasztását is népszerűsítő rendezvényen a Vadételek Asztalánál a szervezők által előre meg nem nevezett fajtájú húsból kapott minden résztvevő csapat, melyet aztán bográcsban kellett elkészíteni. A verseny négyféle vad kategóriájában folyt: őz, vaddisznó, muflon és szarvas. A legjobb csapatokat kategóriánként 1-től 3-ig díjazták, az Erdei Ételek Mestere, vagyis az abszolút győztes pedig az lett, aki a feltálalt étel alapján elérhető 100 pontból a legtöbbet szerezte. A szakmai zsűri külön értékelte az ízt, a küllemet , az elkészítést , valamint az összbenyomást.

Forrás: KAEG Zrt.

A KAEG Bendősök csapata vadragut készített őzből nagyvadász módra, szegfűgombás töltött burgonyagombóccal, melyhez falusi galamblevest kínáltak, valamint cukkini tócsnit zöldfűszeres tejfölös mártogatóssal.

A zsűri az őz kategóriában 56 induló csapat közül a Bendősök főztjét értékelte a legjobbnak mezőnyben. A maximálisan elérhető 100 pontból 98-cal zsebelt be a Nagy Péter, Nagy Kármen, Nagyné Kertai Zsuzsanna, Cséfalvay Ákos, Cséfalvay Eszter, Renner Andrea és Németh Márk tagokból felálló KAEG Bendő csapata a fesztivál Erdei Ételek Mestere címet.

Forrás: KAEG Zrt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában