kisalfold.hu videó

2023.06.14. 17:46

Első alkalommal tartottak állatvédelmi napot Győrben - Fotók, videó

Szerdán 15 győri és környéki állatvédő és -mentő szervezet munkájával ismerkedhettek meg azok, aki kilátogattak a Dunakapu térre.

Simon Roberta

Fotó: Rákóczy Ádám

Megrendezték szerdán Dunakapu téren Győr első jótékonysági állatvédelmi napját Szívügyünk az állatvédelem! címmel a felelős állattartás jegyében, amin számos egyesület, alapítvány, szervezet és mentőszolgálat vett részt a vármegye minden részéről.

A zene és a jó hangulat mellett, folyamatos pódiumbeszélgetések zajlottak a színpadon, állati bemutatókkal gazdagítva a napot. A szervezetek sátrainál nem csak a munkájukról meséltek az önkéntesek, de a befogadott és gazdikra váró kis- és nagyobb kedvencekkel is megismerkedhettek az érdeklődők.

Kutyák, macskák, lovak, kakadu, papagáj és egyéb hazai madarak, hüllők, görény, kecske és még számos állatfaj lepte el a teret. A különleges állatseregletre sokan voltak kíváncsiak, néhányan saját kedvencükkel érkeztek a bemutatókra, de akadtak olyanok is, akik örökbefogadási szándékkal érkeztek.

Szerdán 15 győri és környéki állatvédő és -mentő szervezet munkájával ismerkedhettek meg azok, aki kilátogattak a Dunakapu térre, emellett számos hasznos tanácsot is megosztottak a háziállattartással kapcsolatban.

A közösségek képviselői a színpadon osztották meg gondolataikat, tapasztalataikat az elmúlt évekből, évtizedekből. Egyben mindannyian egyetértettek, hogy állataink jóléte a mi kezünkben van.

Az Emberek Az Állatokért Alapítvány, vagy ahogy a legtöbben ismerik őket, a Győri Állatmenhely Rókuc védencükkel érkezett az Állatvédelmi Napra.
A Győri Puha Praclik Egyesület tagjai több mentett állatukat is magukkal hozták, akik még szerető gazdira várnak. Cicákról mintázott kekszeket is sütöttek a rendezvényre. A Kulcsár Kutató - Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány olykor nem veszélytelen munkájukba adtak betekintést, illetve a kutyákkal való közös munkát is bemutatták délután. A győri Kutymorgók A Rászoruló Állatokért Egyesület és a Győri Gyepmesteri Telep mellett képviseltette magát a mosonszolnoki Ló-Erő Szabadidő És Sport Alapítvány, akik a lovaglás mellett rengeteg tábort is szerveznek a fiataloknak. Emellett többször fogadtak és mentettek rossz körülmények között élő lovakat és egyéb háziállatokat. Többek között a haszonállatok megbecsülésére szeretnék felhívni a figyelmet, hiszen nekik is ugyanannyi törődés jár, mint otthonainkban tartott kedvenceinknek. A mosonmagyaróvári Menedék Állatvédő Alapítvány legkisebb tagjait is magával hozta, a szemfülesek azt is megnézhették hogyan szopiznak a cumisüvegből a néhány hetes cicák.

Az első Győri Állatvédelmi Napon kiállított a Motorokkal Az Állatokért, az Országos Állatvédőrség Alapítvány, a Papagájmentő Alapítvány, a Rosszcsont Kutyasuli És Kutyás Klub, a Szigetközi Állatbarátok Egyesülete, a Szurkolók Az Állatokért Győri Állatvédelmi Alapítvány, a Xantus János Állatkert, a „Zöld Mancsok” Lébényi Állatvédő És Természetvédő Egyesület és a Magyar Vegán Egyesület is.

A gyerekeket gumiabroncsokból épített, állatokat formázó játszótér várta, a Prohászka-iskola 3. osztályos tanulói azonnal birtokba is vették. A Generációk Háza kézműves foglalkozással készült a családoknak, de az állatos standoknál is rajzolhattak, színezhettek a kicsik.

A pódiumbeszélgetések közben bemutatót tartott még a győri állatkert és az Állatságok csapata is, ahol testközelből is megismerkedhettek az érdeklődők a hazai és egzotikus fajokkal, majd egy agilityre is sor került. 

A napot a győri RockMilady koncertje és Dj Domonique fergeteg partyja zárja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában