kisalfold.hu podcast

2023.05.04. 06:25

Ifj. Hamar Ferenc, a rutinos versenyhorgász szeretne egyszer bekerülni a felnőtt válogatottba

Ha a horgászatról van szó, a versenysport sokakat foglalkoztat. Többen nagyon meglepődnének, ha nemzetközi viszonylatban néznék meg a hazai, és a megyei horgászateredményeket. Podcast adásunkban egy rutinos versenyzővel, Ifj. Hamar Ferenccel beszélgetünk.

Ollári Gergely

Ezt a sportot nem lehet megtanulni

A pecás elmesélte lapunknak, hogy nem véletlenül tette le a voksát a horgászat mellett, nagyapja is horgászott, míg édesapja világbajnoki címmel is büszkélkedhet. Már gyermekkora óta a pecázás volt az első számára, és már akkor eldöntötte, hogy ő is ki fogja próbálni magát a versenyzésben. Felkészült, tanult. Így telt a gyermekkora. Sokszor hallotta, hogy ebben az időszakban szinte el sem lehetett rángatni a vízpartról, és a horgászládáról. A családjával is sok időt tölt a vízparton. Sok szép élménye van, ezekről a közös horgászatokról. Édesapja, nagyapja mellett nagybátyja is nagy pecás.

Hallgassa meg itt!

Az úszós ágban nevelkedett, úgy ahogy édesapja

– Kezdetben én is spiccbottal fogtam a kishalakat, úgy ahogy bárki más. Szerintem ez mindennek az alapja. Aztán persze nekem is komolyabb felszerelésem lett, és másban is ki tudtam próbálni magam. Sokat hallom veterán, nagy és sikeres horgászoktól, hogy ezt a sportot nem lehet megtanulni. Mindig vannak újabb, és fejlettebb eszközök, módszerek, illetve folyamatosan alkalmazkodni kell az adott vízhez –fogalmazott adásunkban.

A fiatal, rutinos horgász elmesélte azt is, milyen eredményeket szerzett eddig karrierje során.

– Nyertem nyolc országos bajnokságot utánpótlás kategóriákban, ami szinte egyedülálló. Úgy tudom, ennél több országos cím csak női kategóriában van ma hazánkban. Vettem részt világbajnokságon, ahonnan a csapattal ezüstéremmel térhettem haza, és egyéni bronzérmem is van –tette hozzá.

Beszélgetésünk végén mesélt az igazi pecás stratégiákról, a versenysportról, a megyei eredményekről, és arról is, hogy milyen tervei, céljai vannak a közeljövőben.

Hallgassa meg itt!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában