handball special

2013.08.14. 14:38

Így néz ki a megyei II versenykiírása

A női csapatok a mérkőzéseket a szabályos mérettől eltérő teremben is játszhatják.

A GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI TELEPÜLÉSEK (Megyei  II.o.) 2013 – 2014. ÉVI  NŐI KÉZILABDA TORNÁJÁNAK VERSENYKIÍRÁSA

A torna célja
Nem a megyei bajnokságban induló csapatok versenyeztetése. A sportág kedvelőinek kultúrált szórakoztatása, a kézilabdázás népszerűsítése.

A torna rendezője
A tornát a Megyei Kézilabda Szövetség Elnökségének megbízásából a Versenybizottság szervezi és irányítja.

A torna helye és ideje
A mérkőzéseket teremben kell játszani. A Versenybizottság engedélyezi, hogy a mérkőzéseket szabályos mérettől eltérő teremben játsszák le.
A mérkőzéseket szabad- vagy munkaszüneti napra lehet bejelenteni. Közös megegyezéssel hétköznap is rendezhető mérkőzés.
A Versenybizottság jogosult, hogy vitás esetben hivatalból kiírja a mérkőzés helyét, illetve időpontját.

A torna ideje
2013. szeptember 29.   – 2014. május 25.                                  

A torna résztvevői
A tornára nevezhet minden olyan csapat, mely elfogadja a versenykiírásban rögzítetteket.

A torna lebonyolítása, helyezések eldöntése
A csapatok körmérkőzéses rendszerben játszanak oda-visszavágó alapon a megfelelő sorsolási tábla szerint. A tavaszi forduló mérkőzései az eredeti sorsolás szerinti első fordulóval kezdődnek, fordított pályaválasztási joggal.
A helyezések eldöntése a Kézilabdázás Szabálykönyve c. könyv Bajnoki Rendszabályok 13. szabály szerint történik, azzal az eltéréssel, hogy a 2 § b.) pontja az alábbiak szerint módosul: ha két, vagy több csapatnak azonos a pontszáma a sorrendet az egymás közötti mérkőzés(ek) eredménye(i) dönti(k) el.

Nevezés, sorsolás, mérkőzés-bejelentés
Nevezni a mellékelt nevezési lapon lehet.

Beérkezési határidő
2013. szeptember 13. (péntek)
A nevezési lapokat a Győr-Moson-Sopron Megyei Kézilabda Szövetségnek kell megküldeni (9022.Győr, Batthyány tér 2.)
A torna hozzájárulási díja 10.000.- Ft melyet a sorsolás előtt a helyszínen kell befizetni.
Sorsolás: 2013. szeptember 16-án (hétfő) 15.30 órakor a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Sport Székháza Klubhelyisége  (9022 Győr,Batthyány tér 2.)                 
Mérkőzés bejelentés, időpont-egyeztetés a sorsolás után.
A sorsolással kapcsolatos kéréseket a nevezési lapon kérjük feltüntetni.

Játékjogosultság
A fenti tornán azok a játékosok szerepelhetnek, akik rendelkeznek a Magyar Kézilabda Szövetség Igazolványával vagy a Megyei Kézilabda Szövetség által kiállított érvényes fényképes igazolvánnyal, 2013-2014. évi játékengedéllyel, valamint dátumbélyegzővel ellátott  érvényes orvosi igazolással.
Amennyiben bajnoki mérkőzésen valamelyik játékos a Magyar Kézilabda Szövetség Igazolványa vagy a Megyei Kézilabda Szövetség által kiállított érvényes fényképes igazolványa, játékengedély és érvényes orvosi engedély nélkül szerepel a mérkőzés jegyzőkönyvében, akkor a mérkőzés eredményét a Megyei Kézilabda Szövetség Versenybizottsága hivatalból megsemmisíti, és a két bajnoki pontot – számára előnyösebb – a játéktéren elért gólkülönbséggel, vagy 10:0 gólkülönbséggel a vétlen csapat javára írja.
A mérkőzéseken 16 fő játékos szerepeltethető.
A csapatok átigazolást 2014. március 31.-ig kérhetnek.

A csapatok díjazása
A torna 1 – 3. helyezett csapatai érem és oklevél díjazásban részesülnek, csapatonként 18 fő.

Óvás
Az óvással kapcsolatos rendelkezéseket a Kézilabdázás Szabálykönyve c. könyv Bajnoki Rendszabályok 12. szabály tartalmazza.
Óvási díj: 6.400.-Ft + 27 % ÁFA (összesen 8.128,- Ft), mely összeget a Megyei Kézilabda Szövetség számlájára kell „Óvás” megjelöléssel befizetni. A befizetést igazoló csekkszelvény másolatát az óváskor mellékelni kell.

Fellebbezés
Az óvás ügyében hozott elsőfokú határozat ellen fellebbezéssel lehet élni a Megyei Kézilabda Szövetség Versenybizottságánál szóban, közvetlenül a határozat kihirdetése után, vagy írásban a kézhezvételtől számított 8 (nyolc) naptári napon belül. A fellebbezési díj 8.000,- Ft + 27 % ÁFA (összesen 10.160,- Ft), mely összeget a Megyei Kézilabda Szövetség számlájára kell „Fellebbezés” megjelöléssel befizetni. A fellebbezéshez csatolni kell a befizetést igazoló csekkszelvény másolatát. A fellebbezést a Megyei Kézilabda Szövetség elnökségének kell címezni.

Költségek
A torna érem és oklevél díjazását a Megyei Kézilabda Szövetség biztosítja. A mérkőzések rendezési költségeit a pályaválasztó csapatok viselik.

Fegyelmi eljárás

A Megyei Kézilabda Szövetség által rendezett bajnoki mérkőzéseken az a játékos, vagy hivatalos személy, akit a mérkőzés játékvezetői a játékvezető megsértéséért, durva szabálytalanságért feljelentettek, a mérkőzést követő szövetségi napon (csütörtök) 15.00 órakor köteles fegyelmi tárgyalásra megjelenni a Megyei Kézilabda Szövetség Fegyelmi Bizottsága előtt (Győr, Batthyány tér 2.) a kézilabda igazolványával és a mérkőzés után készített játékvezetői jelentéssel. A fentiek szerint kizárt személy elveszti játékjogát, illetve a következő mérkőzéseken való hivatalos közreműködési jogát mindaddig, amíg ügyében a Megyei Kézilabda Szövetség Fegyelmi Bizottsága határozatot nem hoz.

Amennyiben a kizárt játékos nem jelentkezik a Megyei Kézilabda Szövetség Fegyelmi Bizottságánál, s tovább szerepel bajnoki mérkőzésen, az jogosulatlan szereplésnek minősül. A Megyei Kézilabda Szövetség Versenybizottsága a mérkőzés eredményét hivatalból megsemmisíti, a két pontot – a számára előnyösebb – a játéktéren elért gólkülönbséggel, vagy 10:0 gólkülönbséggel a vétlen csapat javára írja.

Átjelentés: indokolt esetben a sportegyesület  a sportegyesület írásban  kérheti a mérkőzés időpontjának megváltoztatását, átjelentését a Megyei Kézilabda Szövetség Versenybizottságánál, legalább 8 (nyolc) naptári nappal a mérkőzés lejátszása vagy eredeti időpontja előtt. A beadványon szerepelnie kell az ellenfél beleegyező vagy elutasító nyilatkozatának. A kérelemmel egyidejűleg 2.400,- Ft + 27 % ÁFA (összesen: 3.048,- Ft) átjelentési díjat kell befizetni a Megyei Kézilabda Szövetség egyszámlájára „Átjelentés” megjelöléssel. Az átjelentési kérelemhez mellékelni kell a befizetést igazoló csekkszelvény másolatát – ennek hiányában a kérelem nem fogadható el.
A beadott kérelemről a Megyei Kézilabda Szövetség Versenybizottsága dönt és erről az érdekelteket írásban értesíti. A kiírt időpont előtt hét naptári napon belül beadott változtatásért kétszeres, 72 órán belül beadott változtatásért háromszoros átjelentési díja kell fizetni.

Egyéb rendelkezések
A mérkőzéseken a csapatok 16  sportoló bejegyzését biztosító jegyzőkönyvet kötelesek használni.

Mérkőzésen való ki nem állás esetén a vétkes csapatot 1 büntetőpont levonásával sújtjuk.

Az orvosi engedélyek érvényességi ideje 18 éven aluliak esetében legfeljebb 6 hónap, 18 éven felüliek esetében legfeljebb 12 hónap. Az életkor elbírálásánál az orvosi vizsgálat időpontját kell figyelembe venni.

Minden olyan esetről, melyről sem ezen versenykiírás, sem egyéb hatályos szabály, sem a Kézilabdázás Szabálykönyve c. könyv nem intézkedik, a Megyei Kézilabda  Szövetség Elnöksége dönt.

Győr, 2013. augusztus 14.
Győr-Moson-Sopron Megyei Kézilabda Szövetség Versenybizottság

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!