Megdöbbentette Ausztria Hollandiát

2024.06.25. 19:55

Több fordulat volt a holland-osztrák összecsapáson, mint egy szappanoperában

Megnyerte a Hollandia elleni derbit a D csoport utolsó fordulójában Ausztria a labdarúgó Európa-bajnokságon, s így a kvartett élén végzett.

Kvanduk Bence

Sabitzer vitte be a kegyelemdöfést a holland öröm pillanataiban

Fotó: Ronny HARTMANN / AFP

Tudta Hollandia, hogy bármit is játsszon a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának utolsó fordulójában, már tovább jutott a legjobb tizenhat közé, de vereséget szenvedni biztosan nem akart. Ennek ellenére már a 6. percben hátrányba került. Malen juttatta egy szerencsétlen mozdulattal saját kapujába a labdát.

Ronald Koemannak már az első félidőben cserélnie kellett, hogy felrázza csapatát, de ez nem sikerült igazán. A fordulás után aztán gyorsan egyenlített Hollandia Gakpo révén, de erre Schmidnek volt válasza. A 75. percben aztán Depay egalizált újra, de nem tartott sokáig az öröm, mert Sabitzer is bevette Verbruggen hálóját.

Ezzel a három ponttal Ausztria megnyerte a D csoportot. 

Labdarúgó Európa-bajnokság
D csoport, 3. forduló
HOLLANDIA–AUSZTRIA 2–3 (0–1)
Berlin, Olympastadion. Vezette: Ivan Kruzliak (szlovák).
HOLLANDIA: Verbruggen – Geertruida, de Vrij, van Dijk, Ake (van de Ven, 66.) – Reijnders (Wijnaldum, 66.), Schouten, Veerman (X. Simons, 35.) – Malen (Weghorst, 72.), Depay, Gakpo. Szövetségi kapitány: Ronald Koeman.
AUSZTRIA: Pentz – Posch, Wober, Lienhart (Querfeld, 63.), Prass – Seiwald, Grillitsch – Wimmer (Baumgartner, 63.), Sabitzer, Schmid (Weimann, 90+2.) – Arnautovic (Gregoritsch, 78.). Szövetségi kapitány: Ralf Ragnick.
Gólszerzők: Gakpo (47.), Depay (75.). ill. Malen (6. – öngól), Schmid (59.), Sabitzer (80.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában