Jó ütemben halad a munka

2022.02.10. 16:16

Helyszínbejárást tartottak a győri Prohászka-iskolában - 2024-re fejezik be a felújítást + látványtervek

Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtöki, győri látogatása alkalmával Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselővel és dr. Veres András megyéspüspökkel közösen járta be a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda felújítás alatt álló épületét.

Simon Roberta

- A Prohászka-iskola teljes körű felújítása jó ütemben halad. A gimnázium belső modernizálásán dolgoznak a szakemberek - mondta dr. Veres András. 

 

- Az egyházmegye és a város életében is fontos mérföldkő ez a beruházás, ami 4, 6 milliárd forint, állami forrásból valósul meg – tette hozzá Simon Róbert Balázs.

 

 

Soltész Miklós úgy fogalmazott: egyre több gyerek szeretne ilyen jó színvonalú egyházi intézménybe járni, mint a most megújuló Prohászka. Kitért arra is, hogy 2010 óta 110 ezerről közel 240 ezerre nőtt azoknak a diákoknak a száma, akik egyházi fenntartású iskolába járnak.

 

A győri intézmény épületét kívül-belül felújítják, a két épület közé pedig függőfolyosót építenek majd, ami jól látszik a látványterveken is. Új tornacsarnok is épül a szomszéd utcában, ahol még csak a korábbi épületet bontja egy hatalmas markológép.

 

 

A beruházás tervezett befejezési határideje 2024 márciusa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!