Hirdetés

2024.08.12. 08:00

Népszerű a vert cipó, érkezik a kendermagos vekni a Pedróba

Látványos megjelenésének és szaftos, „pityókás” tésztájának köszönheti a Pedró vert cipója, hogy augusztus 20-án ez a kenyér szerepel a leggyakrabban a kenyéráldásokon. A Pedró finomságaival a következő hetekben sok helyen találkozhatunk.

PR cikk
Forrás: Pedró Pékség

Augusztus 20-a nemcsak az államalapítás, hanem az új kenyér ünnepe is. Ilyenkor középpontba kerülnek a hagyományos értékek, az ősi technológiával, természetes alapanyagokból készülő mindennapi kenyerünk. A Pedró Pékség egyik fő célkitűzése, hogy a hagyományokhoz visszanyúlva megőrizze és a mindennapok részévé tegye a múlt értékeit. Ennek szellemében készül a hónap kenyere, a vert cipó is, négyféle lisztből, valódi kovásszal. Az impozáns, háromkilós kenyér különlegességét a tésztájába kevert főtt krumpli, azaz a pityóka adja, ez teszi különösen szaftossá. A nevét onnan kapta, hogy amikor kisül, verőbottal ütögetik le róla az égettebb részeket, ahogy annak idején Erdélyben tették.

A vert cipóval augusztusban nemcsak a Pedró-üzletekben, hanem több rendezvényen is találkozhatunk. Például az augusztus 19-i Pinnyédi Hídpikniken, ahol a cipó mellett laktató, gazdagon megrakott langallókkal és házi lekvárral töltött epres kiflivel készül a Pedró. Augusztus 16-án Sokoró¬pátkán, a Pedró központi üzletében, a Vidéki Esten pedig hangulatos környezetben, élőzene mellett falatozhatunk. Friss lángos, hideg borok, és a Hoppáré zenekar zenéje mellett nyílik alkalom egy kis beszélgetésre a teraszon.

A Pedró új termékekkel is készült a nyár utolsó hónapjára. A „Kőtt” termékcsaládban megjelent a pekándiós tekercs, izgalmas ízzel gazdagítva a kínálatot. Kovászos, tejjel és vajjal készült tésztája – a többi kőtthöz hasonlóan – ikonikus piros zománcos tepsiben sül, közben vaníliás cukros tejjel locsolják meg, hogy igazán puha és finom legyen.

A Pedró kenyerek kínálata pedig egy igazi különlegességgel bővül. A kendermagos vekni és a kivekni a héten kerül a polcokra, elhozva a családok asztalára a szuper élelmiszernek számító kendermag ősi energiáját. Ez a gabona a magas Omega-3-tartalom mellett rendelkezik a szervezet számára fontos aminosavakkal, kellemesen diós ízét pedig minden bizonnyal sokan megszeretik majd. Akárcsak a szintén újdonságnak számító „rongyos” kifliket – így nevezték régen a leveles tésztás péksüteményeket –, amelyből elsőként augusztus végén a zöldfűszeres-sajtkrémes változatot kóstolhatjuk meg a Pedróban.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában