Békemisszió

2 órája

Menczer Tamás: igaza lett Orbán Viktornak! (videó)

Orbán Viktor, amikor a békemissziója során találkozott az ukrán, az orosz és a kínai elnökkel, valamint a török elnökkel is, és tárgyalt Donald Trumppal, akkor tett egy jelentést az Európai Tanács elnökének. Ez még júliusban volt - mondta a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója kedden a Facebook-oldalán.

MW

Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Menczer Tamás a videóban felidézte a jelentés első pontját, amely – közlése szerint – a következőképpen szól: „Általános megfigyelés, hogy a katonai konfliktus intenzitása a közeljövőben radikálisan eszkalálódik” – írta a magyar miniszterelnök júliusban, és ez beigazolódott, igaza lett Orbán Viktornak – hangsúlyozta a kommunikációs igazgató.

És arról is ír, hogy világossá vált számára a találkozások és a beszélgetések során, hogy a háborús felek nem akarnak tűzszünetet, csak egy külső szereplő ültetheti őket asztalhoz, és mivel a jelenlegi amerikai és brüsszeli vezetőség és vezetők háborúpártiak, tőlük ez nem várható

– jegyezte meg Menczer Tamás.

Közlése szerint így tehát különösen fontos a korábbi amerikai elnök és jelenlegi jelölt, Donald Trump szerepe, akivel kapcsolatban a magyar miniszterelnök ezt írja: 

Azt azonban biztosan állíthatom, hogy ha nyer, röviddel választási győzelme után, nem vár majd a beiktatásig, hanem azonnal kész lesz békeközvetítőként fellépni. Erre vonatkozóan részletes és biztos alapokon nyugvó tervei vannak

– írja tehát Donald Trumpról, valamint Orbán Viktor három javaslatot fogalmaz meg: 

tárgyalni kell a kínaiakkal, tárgyalni kell az oroszokkal, és tárgyalni kell a globális dél országaival is, csak így lehet békét teremteni.

Mondom még egyszer, a magyar álláspont változatlan, azonnali és feltétel nélküli tűzszünet és béketárgyalás. Erre van szükség

– húzta alá a kommunikációs igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában