2017.08.08. 09:08
A főzőkonyhák negyede még a közepes minősítést sem kapta meg a NÉBIH-től
A szakemberek szerint a legtöbb egységben nagyobb beruházások nélkül kiküszöbölhetők a hiányosságok, csupán nagyobb odafigyelésre és jobb szervezésre van szükség.
Megnyugtató eredményekkel zárult a közétkeztetésben és az ételek házhoz szállításában érdekelt főzőkonyhák vizsgálata - írta keddi számában a Magyar Idők a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalra (Nébih) hivatkozva - tudatta az MTI.
De mit is jelent ez a megnyugtató eredmény számokban?
A NÉBIH szakemberei összesen 3253 főzőkonyhát ellenőriztek és minősítettek, ebből
Ez azt jelenti, hogy a vizsgált konyhák csupán alig több mint harmada kapott jó (30%) vagy jeles (7%) minősítést.
Ezek a létesítmények csaknem 1,3 millió embert látnak el meleg étellel az ország különböző részeiben.
A Magyar Idők arról is beszámolt, hogy az ételek minőségével kapcsolatban nem tártak fel súlyosabb szabálytalanságot a hatóság emberei.
A Nébih felhívta a figyelmet arra, hogy a legtöbb egységben nagyobb beruházások nélkül kiküszöbölhetők a hiányosságok, csupán nagyobb odafigyelésre és jobb szervezésre van szükség.