Ország-világ

2017.08.08. 09:08

A főzőkonyhák negyede még a közepes minősítést sem kapta meg a NÉBIH-től

A szakemberek szerint a legtöbb egységben nagyobb beruházások nélkül kiküszöbölhetők a hiányosságok, csupán nagyobb odafigyelésre és jobb szervezésre van szükség.

Megnyugtató eredményekkel zárult a közétkeztetésben és az ételek házhoz szállításában érdekelt főzőkonyhák vizsgálata - írta keddi számában a Magyar Idők a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalra (Nébih) hivatkozva - tudatta az MTI.


De mit is jelent ez a megnyugtató eredmény számokban?

A NÉBIH szakemberei összesen 3253 főzőkonyhát ellenőriztek és minősítettek, ebből

  • 7% elégtelen (nem felelt meg a követelményeknek)
  • 17% elégséges,
  • 39% közepes minősítést kapott.
  • Ez azt jelenti, hogy a vizsgált konyhák csupán alig több mint harmada kapott jó (30%) vagy jeles (7%) minősítést.

    Ezek a létesítmények csaknem 1,3 millió embert látnak el meleg étellel az ország különböző részeiben.


    A Magyar Idők arról is beszámolt, hogy az ételek minőségével kapcsolatban nem tártak fel súlyosabb szabálytalanságot a hatóság emberei.   


    A Nébih felhívta a figyelmet arra, hogy a legtöbb egységben nagyobb beruházások nélkül kiküszöbölhetők a hiányosságok, csupán nagyobb odafigyelésre és jobb szervezésre van szükség.




     

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában