Olimpia

2024.07.28. 13:23

Párizs 2024 - Marozsán Fábián vasárnap két mérkőzésén is pályára lép az olimpián

A 22-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal ellen kezd Fucsovics Márton a párizsi olimpia tenisztornáján.

Kisalföld.hu

Ha Marozsán Fábián és Fucsovics Márton továbbjut a férfi páros második fordulójába, akkor a Nadal-Alcaraz szuperduóval játszhatnak a párizsi olimpián.

Fotó: Kirsty Wigglesworth (MTI)

A csütörtöki sorsoláson kiderült, hogy a világranglistán 83. Fucsovics az első fordulóban a spanyol sztárral csap össze, aki már 14-szer diadalmaskodott az ötkarikás küzdelmeknek is otthont adó Roland Garroson. A mérkőzés győztese a 24-szeres Grand Slam-tornagyőztes Novak Djokoviccsal mérkőzhet meg a második fordulóban; a szerb sztár könnyedén jutott túl az ausztrál Matthew Ebdenen.

A mezőny másik magyarja, az ATP-rangsorban 49. és a győri kötődésű Marozsán Fábián a francia Ugo Humbert-rel (15.) találkozik vasárnap a nyitókörben.

Párosban Fucsovics és Marozsán a holland Tallon Griekspoorral és Wesley Koolhoffal száll szembe szintén vasárnap és továbbjutás esetén a spanyol szuperduó, Nadal és a háromszoros GS-győztes Carlos Alcaraz várhat rájuk.

Várható program

14.00 körül: férfi egyes, első forduló (a 32 közé jutásért), Fucsovics Márton-Rafael Nadal (spanyol)
15.30 körül: férfi egyes, első forduló (a 32 közé jutásért), Marozsán Fábián-Ugo Humbert (francia, 10.)
19.30 körül: férfi páros, első forduló (Fucsovics Márton, Marozsán Fábián)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában