La Liga

2 órája

Kőkemény rúgás az ágyékra, mégis elmaradt a piros lap a Real csodagyerekének

A spanyol labdarúgó-bajnokság hétközi fordulójának keddi játéknapján a címvédő Real Madrid hazai pályán 3–2-re legyőzte az Alavést, bár a királyi gárda 3–0-s vezetése után két perc alatt két gólt kapott. A találkozót követően ismét felerősödtek azok a hangok, miszerint a játékvezetők kivételeznek a Reallal, mert az ellenfelét szándékosan ágyékon rúgó brazil Endrick nem kapott piros lapot, csak sárgát.

MW

Endrick Felipe

Forrás: AFP

A címvédő Real Madrid saját közönsége előtt 3–2-re legyőzte az Alavést a spanyol labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójának keddi játéknapján. A hazai csapat brazil csodatinije, Endrick megúszott egy piros lapot, amikor szó szerint beletérdelt az ellenfele nemi szervébe – írta meg az Origo.

Ágyékon rúgásért csak sárga

A Real Madrid a csapatkapitányi karszalagot viselő Lucas Vázquez találatával már az első percben vezetést szerzett, az előnyét pedig a szünet előtt látványos összjáték nyomán Kylian Mbappé növelte kétgólosra.

A fordulást követően Rodrygo toldotta meg még eggyel a Real vezetését, a magabiztos előny pedig kényelmessé tette a fővárosiakat: az Alavés a 85. és a 86. percben is betalált, de egyenlíteni már nem tudott.

Könnyebb dolga lett volna, ha a 83. percben Endrick nem sárga lapot kap, hanem pirosat, mert az uruguayi Santiago Mourinót szándékosan térddel ágyékon rúgó 18 éves brazil játékos – akinek a piaci értéke 60 millió euró – azt érdemelt volna – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. Az Alavés edzője érthetően őrjöngött az eset után.

Ancelotti nem látott semmit

Luis Garcia Plaza nehezen fogta vissza magát a találkozó után.

Ezért piros lapot kellett volna kapnia! Autolsó tíz percet tíz ember ellen kellett volna játszanunk. Tiszta piros lap, senki sem mondhatja, hogy nem az! Ha a játékvezető nem látta, ezért van a VAR. Talán több sárgát kaptak a madridiak a meccsen, mint amennyit kellett volna, de Endricknek piros járt volna

– nyilatkozta az Alavés trénere, aki a felháborodását hevesen tudatta a Real Madrid vezetőedzőjével, Carlo Ancelottival is, aki akkor azt válaszolta neki, hogy nem látta, mi történt pontosan. A mérkőzés után megint felerősödhetnek azoknak a hangjai, akik szerint a játékvezetők kivételeznek a Real Madriddal. A lényegen ez már nem változtatott semmit: a Real Madrid győzelmével egy pontra megközelítette a ma Getafét fogadó, százszázalékos mérleggel éllovas Barcelonát. A magyar szurkolók szempontjából örvendetes, hogy Marc-Andre ter Stegen kapus súlyos sérülése után a Barca keretébe bekerült a 18 éves Yaakobishvili Áron.

A La Liga élcsoportja:

1. Barcelona 6 22-5 18 pont
2. Real Madrid 7 16-5 17
3. Athletic Bilbao 7 11- 7 13
4. Atlético Madrid 6 10-3 12
5. Mallorca 7 6-5 11
6. Villarreal 6 12-13 11

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!