Női kosárlabda

2 órája

NB I – Három negyed dominancia elég volt a Sopron Basket sikeréhez

Győzelemmel zárta a hetet a Sopron Basket női kosárlabdacsapata, mely a hétközi Európa-kupa-siker után a bajnokságban is győzött.

Kisalföld.hu

Sopron Basket–Cegléd 71–36 (19–6, 24–10, 14–5, 14–15)

Sopron, NB I-es női mérkőzés, 400 néző. V.: Goda, Földesi, Nepp.

Sopron: REID 8/6, FRISKOVEC 9/9, Toman D. 4/3, VARGA A. 14/3, MONROE 8. Cs.: Papp K. 4, Böröndy 5/3, Rokob, SITKU 13, Krivacevic 6, Pavlopulu. Edző: Gáspár Dávid.

Cegléd: Czank, Albert 3, FARKAS P. 9/6, Szirony 4, Barnai 6. Cs.: Andi 1, KOBOLÁK 10/6, Viszmeg 3, Kaid, Hévizi, Orsi. Edző: Földi Attila.

Friskovec két gyors hármasára építve 8–0-lal indítottak a soproniak, akik a nyitó negyed derekán 15–2-re vezettek. Ekkor Gáspár Dávid sort cserélt. A második ötös már nem játszott fölényben, itt-ott érződött a hétközi hosszabbításos törökországi kupameccs (utó)hatása, de tartotta biztos vezetését a Sopron. A második negyed közepére 20 pontra nőtt a különbség. Szünetig Varga A. vezérletével csaknem 30 pontra nőtt a soproni előny. Talán a nagy különbség, talán a török „túlóra”, lehet, mindkettő miatt tompán kezdett szünet után a Sopron, egy 9–2-vel 20 pontra feljött a Cegléd. A szakasz hajrájára megrázta magát a hazai csapat, majd a záró etap elején Sltku vezérletével 30 pontra növelve előnyét eldöntötte a találkozót.

Nyilatkozatok

Gáspár Dávid: – Gratulálok a csapatnak, nehéz héten vagyunk túl, és ez nagyon meglátszódott a játékunkon. Egy biztos, hogy ez nem jelent felmentést senkinek sem a csapaton belül. Mindenkinek minden mérkőzésen el kell érni azt a sztenderdet, amit elvárunk, és fegyelmezetten kell játszania. A mostani meccsen ebbe hiba csúszott. A Cegléd kellemetlen stílusban, negyven percen keresztül zónázva játszott. Sok külső dobásra kényszerültünk, melyek nem estek be jó százalékban. Nyögvenyelős volt bizonyos esetekben a támadójátékunk, mely belassult. Ezeken szeretnénk javítani, és koncentrálunk a következő feladatokra.

Varga Alíz: – Nagyon sok mindenben kell fejlődnünk. Lehet, hogy az eredmény nem ezt mutatja, de védekezésben sokat hibáztunk, a támadások ritmusa sem volt jó sokszor. Voltak jó periódusaink, azokból kell építkezünk tovább.

Földi Attila: – Gratulálok a Sopronnak, megérdemelt győzelmet aratott. Tisztában vagyunk a realitásokkkal, de szeretnénk a jó pillanatainkat kicsit kitolni. Dolgozunk rajta. Nagyon nehéz sorsolásunk van, az első válogatott szünet előtti időszakban csak topcsapatok ellen játszunk. Azt kell szem előtt tartani, hogy dolgozzunk ugyanígy tovább, és remélhetőleg ennek eljön az eredménye akkor, amikor kell.

Kobolák Cintia: – Sajnos nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy előzetesen megbeszéltük, de voltak jó periódusaink, amikor meg tudtuk csinálni azt, amit az edzőnk kért. Ebből kell merítenünk és fejlődnünk csapatként.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában