Női kézilabda

1 órája

Csődbe mehet a Győri Audi ETO KC korábbi nagy riválisa

Továbbra is nagy a baj a norvég bajnoknál. Huszonöt-millió norvég koronát kell szereznie a klubvezetésnek jövő péntekig, különben azt követő hétfőn csődöt jelent a Vipers

Kisalföld.hu

Könnyen lehet, hogy Silje Solberg (balra) és Katrine Lunde hamarosan csapat nélkül marad.

Fotó: Tor Erik Schrøder

Teljes válság van a Vipersnél, a korábbi háromszoros BL-győztes norvég kézilabdacsapatnak 25 millió koronára (mintegy 850 millió forint) van szüksége jövő péntekig, hogy elkerülje a csődöt – írja cikkében a tv2.no.

Kedden délelőtt fél 11-re sajtótájékoztatót hívott össze a klubvezetés. Peter Gitmark elnök ezen megkongatta a vészharangot

„A Vipersnek hosszú időn keresztül rossz, néha nagyon rossz pénzügyi helyzete volt. A bevételek és a kiadások között hosszú időn keresztül nem volt egyensúly, a klub hónapok óta rendkívüli bevételekből élt. Ez így nem mehet tovább. Ennek eredményeképpen az elnökség úgy döntött, hogy jövő péntekig 25 millió koronát kell összegyűjtenie, hogy megteremtsük a klub további működésének alapját” – mondta a klub első embere.

Gitmark drámai helyzetet ír le a klubnál.

„Ha ez nem sikerül, a klub már a következő hétfőn csődbe megy, ezzel pedig azonnal kizárja magát a nemzeti bajnokságból és a Bajnokok Ligájából is. Most olyan helyzetben vagyunk, hogy jövő pénteken nem tudjuk kifizetni a fizetéseket. Ezért jelölte meg a testület a pénteki napot határidőnek.

A klub a játékosokkal együtt most az üzleti szférától kér segítséget.

A Vipers nyáron indított egy második mentőakciót, és úgy tűnt, hogy a dolgok jó irányba haladnak. Többek között a sztárjátékost, Anna Vjahirjevát 1,9 millió norvég koronáért eladták a francia Brestnek, így a klub összesen 4 milliót spórolt meg az átigazolásokon, béreken és díjakon. Augusztus 19-én a klub igazgatótanácsának elnöke, Peter Gitmark nyilatkozott a nagyon súlyos helyzetről, de Gitmark bízott abban, hogy a klub megmenekül. A sztárjátékosok is hittek abban, hogy a dolgok jó irányba fordulnak. 

„Most ötmillió koronára van szükségünk. Ez fedezi a februárig tartó időszakot. Ezután további hatmillió koronára van szükségünk, hogy fedezzük a jövő évet” – hangzott Gitmark augusztusi tájékoztatása.

Úgy fest, ez nem történik meg, sőt, minden eddiginél nagyobb a baj.

– Heteken keresztül küzdöttek az ötmillió korona összegyűjtéséért, milyen reális esély van arra, hogy néhány nap alatt huszonöt-milliót gyűjtenek össze? – tették fel a kérdést a sajtótájékoztatón az újságírók.

– Ezt borzasztóan nehéz elérni. Teljesen attól függünk, hogy valaki, aki segíteni akar a klubnak, három napon belül azt mondja, hogy "tudok ennyit betenni” – hangzott a rövid, lényegre törő, de nem sok jót sejtető válasz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában