Női kosárlabda

2 órája

A BKG ellen folytatja menetelését a SERCO UNI Győr – videó

Szombaton 17 órakor a női kosárlabda NB I-ben a SERCO UNI Győr a BKG Szigetszentmiklóst fogadja.

Kisalföld.hu

Angyal Barbaráék (fehérben) számára kötelező a két pont a Szigetszentmiklós ellen.

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina

Sok pihenő nem jutott a győri csapatnak a csütörtöki Euroliga-meccs után. A szombati ellenfél három vereséggel kezdte a szezont, de ezek az eredmények előzetesen kalkulálhatók voltak, hiszen sorrendben a Szekszárd (69–90), a Sopron Basket (43–103) és a DVTK (35–87) győzte le őket. Számukra nagyjából a szombati mérkőzés után kezdődik a szezon, ahol olyan ellenfelekkel mérkőzik majd, ahol reális esélyük lesz a győzelemre.

A győrieknek nemcsak azért lenne fontos a szombati siker, mert a célokhoz szükség van erre a két pontra, hanem azért is, hogy némi gyógyírt találjanak a csütörtök esti vereségre. Az olasz bajnok ellen az első félidőben jól játszottak a zöld-fehérek, de aztán jött a harmadik negyed második felétől egy olyan rövidzárlat, amely megpecsételte a sorsukat. Akkor olyan előnyt építettek ki a velenceiek, hogy a végére húsz pont fölötti különbség alakult ki.

Az mindenképpen pozitívum, hogy Ruff-Nagy Dóra már keretben volt – igaz, játszani még nem tudott – , de így már teljes a keret, mely még Bridget Carletonnal egészül ki, miután befejeződnek a WNBA küzdelmei, mely a döntőnél tart, és a kanadai játékos a Minnesota Lynx színeiben szerepel. Az első meccset hosszabbítás után 95–93-ra meg is nyerték Carletonék. Játékosunk 5 ponttal, 3 lepattanóval és 1 assziszttal járult hozzá a sikerhez.

Ahogyan a csütörtöki meccs után Cziczás László vezetőedző elmondta: tudják, miben kell előrelépni, és az is biztos, hogy a visszatérőkkel erősebbek tudnak lenni, illetve amit szintén többször hangoztatott már a szakember, hogy sok új játékost kell beépíteni, ebből csapatot kovácsolni, ami időigényes feladat. Ebben pedig az olyan meccsek segíthetnek, mint akár a BKG elleni, melyen maximális koncentrációval, odaadással és sebességgel kell kosárlabdázniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában