Férfi kézilabda

2 órája

Újabb győzelem – Még mindig hibátlan az újonc ETO University! – jegyzőkönyv, nyilatkozatok, galéria

A győri csapat negyedik mérkőzését is megnyerte, így a Veszprém és a Szeged mellett továbbra is hibátlanul áll a bajnokságban.

Kisalföld.hu

A fehér mezes győriek magabiztos győzelmet arattak.

Fotó: Molcsányi Máté

ETO University HT–Gyöngyös 32–26 (17–11)

Győr, NB I-es férfimérkőzés, 1500 néző. V.: Bíró, Kiss O.

ETO: BŐSZ 1 – Dörnyei 1, DELY 7, BOMBAC 5, Vilovszki 1, BOZOVIC 4, Pieczonka 1. Cs.: Pásztor (kapus), LAURINYECZ 5, Balogh 4/2, Vajda 3, Lang, Fazekas. Edző: Kilvinger Bálint.

Gyöngyös: Usik – Lakosy, Markez 2, BODOR 4, HEGEDŰS 4, Ubornyák 3, Edwards 5/3. Cs.: Tomic, Gyánti (kapusok), Potisk, Nagy Á. 2, Schäffer, Gráf 3, Jóga 1, Gyallai 2. Edző: Bíró Balázs.

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3. Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Az első tíz percben, 6–5-ig rendre a vendégeknél volt az előny, ekkor kettőre növelte előnyét a Gyöngyös. Elkapta azonban a fonalat a győri gárda, mely egy 4–0-ás sorozattal fordítani tudott, így a félidő felénél a még hibátlan újonc ment két találattal. A félidő második felét Bősz bravúrja vezette fel, amiből akár háromra is nőhetett volna a különbség, de több esélyt is elszalasztottak a zöld-fehérek. A 19. perc végén Vajda találata után végül meglett a háromgólos differencia (11–8), időt is kért a vendégek edzője. A folytatásban ötre duzzadt az előny (13–8), míg a vendégek játékosa, Potisk piros lapot kapott, mert nyakánál fogva lerántotta Fazekas Mátét. Az előnyt kihasználva már hat volt közte, a félidő végjátékában pedig ez a különbség nem változott (17–11).

 

A második harminc perc győri góllal kezdődött. Állandósult a 6–7 gólos különbség a két csapat között. A győriek nagy önbizalommal játszottak, határozottan védekeztek, a vendégek pedig bármivel is próbálkoztak, igazán nem működött, a felzárkózásra esélyük sem volt. A 38. percben ráadásul már nyolc gól volt a két csapat között (22–14). A játékrész közepén kicsit feljebb tudott zárkózni a Gyöngyös, 24–19-nél időt is kért Kilvinger Bálint. Bombac hosszabb idő után volt először eredményes, de megnyugodni nem lehetett, mert 7 és fél perccel a vége előtt már csak négy gól volt a hazai előny (26–22). Dörnyei sistergős kapufája után zárkózott tovább a vendégegyüttes. Felhangzott a lelátón a „Mindent bele!”-rigmus. Balogh bele is adott mindent, ezzel nagyon fontos gólt lőtt. Meg is törte a vendégek ellenállását, a hajrában visszaállt a hat gól a két csapat között (31–25), ezzel eldőlt a meccs.

Nyilatkozatok

Kilvinger Bálint: – Nagyon örülünk a győzelemnek. A Gyöngyös jó csapat, ezt most is megmutatta, mikor felzárkózott a második félidőben. Ekkor kellett a rutin a mi oldalunkon, ez átbillentett bennünket a nehéz időszakon. Aminek még örülünk, hogy újfent kiváló volt a hangulat a lelátón. Most lesz egy kis pihenő, de dolgozunk és megyünk tovább.

Dely Márton: – Kemény meccs volt, talán túlzó a különbség. A hangulatra sem lehet panasz, mindkét tábor fantasztikus hangulatot varázsolt a csarnokba. Vannak még hibák, ezeken dolgzunk a jövőben.

Bíró Balázs: – Az ETO meggyőző játékkal nyerte meg a mérkőzést. Csalódott vagyok, mert ez a különbség kicsit több, mint ami a két együttes között volt. A második félidőben volt jó tíz-tizenöt percünk, erre lehet építeni.

Jóga Norbert: – Nem erre készültünk, de dolgozunk tovább, hogy kijavítsuk a hibáinkat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában