Férfi kézilabda

2024.09.06. 21:04

Tíz év után győzelemmel tért vissza az NB I-be az ETO University – galéria

Az újonc győri csapat hatalmas hajrát kivágva többgólos hátrányból győzte le a Budakalászt.

Kisalföld.hu

A hajrában a győrieket nem lehetett megállítani.

Fotó: Molcsányi Máté

ETO University–Budakalász 31–30 (12–13)

Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, NB I-es férfimérkőzés, 700 néző. V.: Horváth P., Marton.

ETO: Pásztor – Dörnyei, DELY 4, BOMBAC 10, Vilovszki 1, Lang 2, Bozovic 5. Cs.: BŐSZ (kapus), Pieczonka, Nagy M. 1, Hári 1, BALOGH  7/6, Laurinyecz, Mátés, Vajda.  Edző: Kilvinger Bálint.

Budakalász: Váczi – VARJÚ 5, Sinkovits 2, Juhász 3/1, TYISKOV 4, Juric-Grgic 3/1, Kovács D. 3. Cs.: Tóth M. (kapus), Papp 2, MIKHALIN 6, Varga M., Polcar 2, Dávid. Edző: Csoknyai István.

Hétméteresek: 6/6, ill. 2/2. Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

 

Tíz év után az első NB I-es győri gólra alig több mint egy percet kellett várni, Milos Bozovic egyenlített. A folytatásban Bombac vezérletével a győriek előnybe kerültek, sőt, már négy góllal is vezettek (6–2). Nyilván a tapasztalt Budakalász nem hagyta ezt annyiban, rendezte a sorokat, és előbb 9–9-nél utolérte az újoncot, majd a vezetést is átvette: Tyiskov lövésével szemben tehetetlen volt Pásztor Imre kapus (9–10). Kilvinger Bálint, a hazaiak vezetőedzője időt is kért. A folytatásban Balogh Zsolt hetesből egyenlített, majd ugyanő értékesített egy büntetőt. Pásztor fontos hárítása után Dely révén ismét a győriek vezettek, ráadásul két góllal (12–10). A játékrész hajrájában a vendégek kiegyenlítettek, és még emberelőnybe is kerültek. Ezt kihasználva három másodperccel a félidő vége előtt betaláltak, így ők mehettek előnnyel a szünetre.

 

A második harminc percet nem egészen úgy kezdte a győri csapa, ahogyan azt remélte, a vendéggárda a 43. percben már öt góllal vezetett (18–23). Bombac gyors villanása után üres kapuba találtak be a budakalásziak. Időt is kellett kérnie Kilvinger Bálintnak. Sokat nem tudott a játék menetén változtatni, a Budakalász biztosan őrizte az öt gól körüli előnyét, az utolsó tíz percben 29–24-es vendégvezetéssel vágtak neki a felek. A végjáték páros kiállítással kezdődött, győri oldalon Vajdát, vendégoldalon Polcart küldték ki két percre a játékvezetők. Nagy hajrába kezdett a győri csapat, Bősz egymás után három vendégtámadást is hatástalanított a kapuban, így két perccel a vége előtt Hári találatával kiegyenlített (30–30). A drámai hajrában Bősz újra védett, az időkérést követően pedig támadott a hazai gárda, Bozovic révén előnyhöz is jutott, Bősz pedig egy másodperccel a vége előtt védett, így győzelemmel tért vissza az NB I-be az ETO.

Nyilatkozatok

Kilvinger Bálint: – Fogalmazhatunk úgy, hogy a szívünk vitt bennünket előre. Tipikus első mérkőzés volt a mi részünkről. Jól kezdtük a találkozót, de aztán sok hibát végeztünk, amit a Budakalász ki is használt. Nagyon fontos volt, hogy el tudjuk így kezdeni a bajnokságot. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, az elejétől a végéig küzdöttünk, de még látjuk, van hova fejlődnünk. Dolgozni fogunk tovább.

Dean Bombac: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Alaposan megizzasztottak bennünket a vendégek. Az olimipa után csatlakoztam a csapathoz, ami csak pár hete volt. Nagyon boldog vagyok hogy megmutathattuk azt, milyen erős karakterekből áll a csapatunk. Rendkívül fontos nekünk ez a győzelem. Boldog vagyok, hogy ilyen sokan kilátogattak a mérkőzésre és szurkoltak nekünk. Bízom benne, egyre többen fognak bennünket bíztatni a lelátóról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában