Fordulatos meccset nyert meg az ETO

2024.09.06. 19:03

Férfi kézilabda NB I - ETO University Handball Team - CYEB Budakalász 31-30

A meccs elején jól ment a győrieknek, de az előny elfogyott a szünetre. A második félidőben hattal is vezetett a Budakalász, de a győriek le tudták dolgozni a hátrányukat, és egyetlen góllal megnyerték az első bajnoki meccsüket az NB I-ben.

Kisalföld.hu

ETO University Handball Team-CYEB Budakalász 31-30 (12-13)

PERCRŐL PERCRE      

60. perc: Döntetlen állással indul az utolsó perc. Győri időkérés 48 másodperccel a vége előtt.  Pattintott passz után Bozovic eredményes. 31-30. Bősz lekapja a levegőből Juric-Grgic lövését egy másodperccel a vége előtt. Aztán jön a lefújás: egy góllal nyeri a meccset az ETO! Köszönjük a figyelmüket!

59. perc: Sinkovits lábához érkezik Juhász passza. Aztán hangrobbanás a Magvassyban: Hári egyenlít a lerohanás végén! 30-30. Időt kér Csoknyai István. Némi takarítás után indul újra a játék. Bősz lábbal védi Sinkovits kísérletét. "Hajrá, Győr!" - zúg a lelátó.

58. perc: Bősz védi a beálló, Mikhalin ziccerét. Megint hétméterest ítélnek a játékvezetők a győri támadás végén. Balogh jobbra lövi, Váczi balra várta. 29-30.

57. perc: Megint Baloghé a büntető, megint gól vége! 28-30. Két gólra olvad a vendégek előnye. 

56. perc: Bősz védi Juhász kísérletét. Hétméteres a túloldalon, Polcarra esik rá a vétlen győri játékos, akit ápolni kell.  

55. perc: Bősz Dániel védi Polcar lövését. Szép beállógól Vilovskitól, Bombactól kapta a gólpasszt. 27-30.

54. perc: Bombac tíznél jár már! 26-30

53. perc: A rövidre lövi a gólt Kovács Dominik. 24-30. Baloghot rántják vissza: hétméteres van, két perc nincs. Balogh lövi a büntetőt, ugyanolyan magabiztosan, mint az összes eddigit. 25-30.

52. perc: Polcar és Vajda kapott páros kiállítást. Előbbi az időt akarta húzni, utóbbi meg az előbbit. Bombac labdát szerez, ám az indítását Hári elől megszerzik a visszafutó vendégek. 

51. perc: Pieczonka blokkja jó, ám marad a labda a vendégeknél. Varjú eredményes. 24-29. Ismét a győriek ellen fújnak kétes helyzetben a játékvezetők, ezzel nem nyerik el a hazai szurkolók szimpátiáját.  

50. perc: Bősz védi Sinkovits lövését. Aztán nincs szerencséje az ETO-nak Laurinyecz lövése után.

49. perc: Polcar eredményes. 24-28. A győriek ellen fújnak szabálytalan zárást a játékvezetők. 

48. perc: Lang eredményes lerohanásból. 24-27. Megélénkül a közönség: érzik a győri szurkolók, hogy kell a biztatás a csapatnak. Vendég időkérés.

47. perc: Sinkovitsnak sikerül a bejátszás, Mikhalin nem hibázik ezúttal sem. Bombac is remek a túloldalon. 23-27

46. perc: Kovács Dominik góljára gyorsan góllal felel Balogh Zsolt. 22-26

45. perc: Labdát szerez az ETO, azonban centikkel elvéti az üresen tátongó kaput Laurinyecz Balázs. 

44. perc: Lepereg a győri emberhátrány. Nagy Martin az első gólját szerzi. 20-24. Mikhalin kap jó bejátszást. 20-25. A Bombacot lerántó Mikhalin most két percig biztosan nem szerez újabb gólt, mert a büntetését tölti. Balogh Zsolt értékesíti a megítélt hétméterest. 21-25.

43. perc: Mikhalin elkapta a fonalat. Bősz jött közben a győri kapuba, de védeni ő sem tudott. 18-23. Bombac gólja után megint középkezdésből szerez üres kapus gólt a vendég együttes, ezúttal is Varjú révén. 19-24. Hazai időkérés, Kilvinger Bálint próbálja helyretenni a csapatát

42. perc: Bozovicot kiállítják, Juric-Grgicet ápolni kell. Mikhalin használja ki a budakalászi emberelőnyt. 17-22. Bombac szépít. 18-22.

41. perc: A felső lécről a gólvonal elé patta a labda Bomba lövése után. 

40. perc: Bombac már hat gólnál jár. 17-20. Sinkovits eredményes a túloldalon, miután megtalálta a rést a győri falon. 17-21.

39. perc: Bombac az üres kapuba lő. 16-19. Még épp emberhátrányban vannak a vendégek, amikor hétméterest végezhetnek el. Juruc-Gric bedobja. 16-20.

38. perc: Bozovic ellen belemenést fújnak. Pásztortól a legjobbkor jön a védés, Papp kísérletét üti ki a bal alsó elől!

37. perc: A labda a bal felsőben, Juric-Grgic eredményes. 15-19. Dávid Mátét kiállítják két percre. 

36. perc: Mikhalin eredménye ismét. Nagy Martin próbálkozik a jobb szélről, de nem talál kaput. 

35. perc: Szép gól Bozovictól. 14-16. Beállógól Mikhalintól. Azonnal jön a válasz Bombactól. 15-17.

34. perc: Megint csak a kapufa! Bombac lövésénél segít a léc Váczinak. Lépéshiba Varjúnál. Balogh harcol nagyot a labdáért, és sikerrel jár. 

33. perc: A kapufán csattan Balogh Zsolt lövése. Passzívig támadnak a vendégek. Átlövésből talál a kapuba Papp Bence. 13-16.

32. perc: Bozovic eredményes, ám megint üres kapus gólt dob Varjú, ezúttal középkezdésből. 13-15.

31. perc: Folytatódik a meccs. Bozovic lövését védi Váczi. Pásztor nem ér vissza a kapujába, így üres kapus gólt szerez Varjú Martin. 12-14. Először vezet kettővel a Budakalász.  

30. perc: Az első félidő utolsó perce Csoknyai István sárga lapjával indul, amit reklamálásért kapott. Belemenés Langnál, oda a győri akció. Aztán kiállítják két percre Dörnyeit, mert a játékvezetők szerint megpróbált eljátszani egy bemenést. Sinkovits pár másodperccel a félidő vége előtt betalál, így a szünetre egy gól a hazai együttes hátránya. 12-13.  

29. perc: Pásztor lábbal védi Varga Mihály ziccerét, de a labda marad a vendégeknél. Aztán ismét Tyiskov eredményes. 12-11. Talpról, test mellől próbál gólt dobni Mátés, Vincze véd. A gyors indítást Tyiskov váltja gólra. 12-12

28. perc: Pásztor védi Sinkovits lövését. Nagy gól a gyors ellentámadás végén Delytől. 12-10. Időt kér a vendégek vezetőedzője, Csoknyai István.  

27. perc: Lerántják a beállót: újabb győri hétméteres. Balogh marad az ítéletvégrehajtó, ezúttal Tóth Mihály áll vele szemben. Ő sem tud védeni. 11-10.

26. perc: Kiperdül a labda az oldalvonalnál Polcar kezéből. 

25. perc: Győri időkérés. Hétméteres a győrieknek. Balogh Zsolt a bedobja. 10-10.

24. perc: Most a budakalászi védekezés bizonyul hatékonynak. Végül Dely lő, ám a kapufát találja el. Vajda Hubát küldik ki a játékvezetők a győriek közül két percre. Tyiskov második góljával megint vezetnek a vendégek. 9-10.

23. perc: A második perc után ismét egyenlő az állás, Polcar először eredményes. 9-9.

22. perc: Varjú Martin eredményes a jobb szélről. 9-8. Lang lövését védi Váczi.

21. perc: Passzívból lő Juhász Ádám, ám ezúttal a kapufát találja el. Talán Pásztor is beleért. Kiperdül a labda Mátés István kezéből. 

20. perc: Sinkovits Benjamin remek testcsellel kerül helyzetbe, ám a lövését Pásztor hárítja. A labda azonban marad a vendégeknél. Keményen védekeznek továbbra is a hazaiak. 

19. perc: Kapu fölé száll Dely átlövése. Pásztor védi Juric-Grgic lövését. Gyors gól a túloldalon Bombactól. 9-7.

18. perc: A győri szélsőgól továbbra sem jön össze, Hári Levente balról próbálkozik, ám Váczi véd. Tyiskov első góljával egyetlen gólra olvad az ETO előnye. 8-7

17. perc: Majdnem a szaggatottról szerez átlövésgólt Juhász Ádám. 8-6.

16. perc: Passzívig támad a Budakalász. Pazar blokk Langtól Papp B. lövése után. Bozovic szerez szép gólt. 8-5

15. perc: Váczi megint védi Bozovic lövését. 

14. perc: Papp Bence eredményes. 7-5

13. perc: Pattintott lövés a jobb felsőben, Dely a gólszerző. 7-4. Juric-Grgic lövését védi Pásztor. Aztán Bozovic ejtését lekapja a levegőből Váczi. 

12. perc: Budakalászi hétméteres, Juhász gólra váltja. 6-4

11. perc: Pásztort élteti a hazai közönség: Juhász Ádám lövését védi bravúrral a győri kapus. Aztán az ETO ellen fújnak, mert a hatoson belül szaladt át Vilovski. 

10. perc: Nem jön össze a szélsőgól: Dörnyei kísérletét Váczi Dániel hárítja. 

9. perc: Blokkolják Dely kísérletét. Aztán egy jó blokkot láthatunk a túloldalon is, majd Pásztor védi Papp Bence lövését. 

8. perc: Jól védekezik az ETO, szabálytalankodnak a kalásziak. 

7. perc: Passzívban már az ETO. Bombac lövi végül a labdát kapu fölé. 

6. perc: A blokkról jut a kapuba Dely Márton lövése. 6-2. Emberhátrányba kerül az ETO, mert Lang lerántása két percet ér. A bal szélről Kovács Dominik használja ki a vendégek emberelőnyét. 6-3.

5. perc: Gyors gól Lang Zalántól. 4-2. Labdaszerzés, lefordulás, Dely bedobja a ziccert. 5-2. Juhász Ádám lövését Pásztor védi. Ez eddig úgy alakul, ahogy a hazaiak szeretnék...

4. perc: Juhász egyenlít. 2-2. Szép akció végén Bombac eredményes. 3-2. Támadóhiba megint a Budakalásznál...

3. perc: Szép egyéni akció végén Bombac révén előny a győrieknél. 2-1

2. perc: Támadásban Lang helyett Hári a pályán a győrieknél. Bozovic egyenlít. 1-1. Támadóhiba a vendégeknél. 

1. perc: Bár nincs teltház, a hangulatra nem lehet panasz a Magvassyban. Iváncsik Mihály, az ETO legendás egykori játékosa végzi el a kezdődobást. Kékben a Budakalász, zöldben az ETO. A hazai kapuban Pásztor Imre kezd, a pályán még Bombac, Lang, Bozovic, Vilovski, Dely és Dörnyei. Átlövésből Juric-Grgic szerzi az első gólt. 0-1.  

Előzetes - Pénteken este 6 a Magvassy-csarnokban az ETO University Handball Team – mely tavaly Győri ETO UNI FKC néven nyerte meg az NB I/B-s bajnokságot – a Budakalászt fogadja az NB I-ben, ahova tíz év után jutott vissza a győri együttes, melynek nem is lehet más a célja, mint az, hogy stabil tagja legyen az élvonalnak.

A másodosztályban bajnokságot nyert csapatból maradt Pásztor Imre, Nagy Martin, Mátés István, Ásványi Gellért, Gerdán Tibor, Lang Zalán, Koncz András. Új ember Bősz Dániel, Dörnyei Borisz, Balogh Zsolt, Dely Márton, Fazekas Máté, Vajda Huba (ő visszatér nevelőegyesületéhez), Uros Vilovski, Milos Bozovic, Patrick Pieczonka, Hári Levente, Laurinyecz Balázs, míg a legnagyobb név a szlovén válogatottal olimpiai negyedik Dean Bombac.

A vezetőedzői poszton váltottak a győriek, a szakmai munkát Kilvinger Bálint irányítja, aki nagy tapasztalattal rendelkezik, hiszen több évig volt a Komló NB I-es együttesének edzője, vezetésével a baranyai csapat a nemzetközi porondig jutott. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában