Labdarúgó Magyar Kupa

2024.09.14. 10:30

Putnokon az ETO, elmarad a Mezőörs–Paks

A 32 közé jutásért rendezik meg hétvégén a MOL Magyar Kupa 3. fordulóját. Eredetileg hat Győr-Moson-Sopron vármegyei együttes volt érdekelt, ám mivel elmarad a Paks mezőörsi vendégszereplése, csak öt lép játéktérre, ha a pályák állapota megengedi.

Szeitz Tibor

Tavaly kifogott a Puskás Akadémia az óváriakon, akiknek idén könnyebb dolguk lesz ebben a fordulóban.

Putnok FC (NB III)–ETO FC Győr 
Putnok, Várady Béla Sportközpont, szombat 15 óra. V.: Berényi. 
Az élvonalbeli győriek most kapcsolódnak be a sorozatba. 
„Nem kifejezetten a kupára készültünk, próbáltuk ezt az időszakot megfelelően kihasználni, amíg nincs bajnoki meccs. Érkeztek új játékosok, akiket be kell építeni a csapatba, próbálunk segíteni nekik az adaptációban, erre áldoztuk be a DAC elleni mérkőzést is. A Putnok elleni találkozót úgy szeretnénk hasznosítani, hogy az új embereknek biztosítunk kellő játékpercet, emellett viszont meg kell lennie a megfelelő összhangnak a játékosok között. Egyértelmű célunk, hogy tovább akarunk jutni” – mondta a kupamérkőzéssel kapcsolatban Borbély Balázs, az ETO vezetőedzője. 
Érdekesség, hogy a két csapat 2014-ben a Magyar Kupa 2. fordulójában találkozott egymással. Akkor a Horváth Ferenc irányította győriek Strestík dup­lájával és Pátkai találatával 3–1-re győztek, és bejutottak a 3. fordulóba. 

Credobus Mosonmagyar­óvár–Budaörs (NB III) 
Mosonmagyaróvár, szombat, 15 ­ óra. V.: Juhász D. 
A Lajta-partiak épp a Budaörssel találkoztak legutóbb a harmadosztályú bajnokságban, s Weitner Ádám tanítványai idegenben győztek 2–0-ra. A fiatal szakember nemrég azt mondta, szeretnének továbbjutni a kupában, de a meccsen fiatal, saját nevelésű futballistáknak is lehetőséget kíván adni.

Sárvár FC (megyei I.)–FC Sopron 
Sárvár, szombat, 15 óra. V.: Dévényi. 
A soproniak rápihenhettek a kupamérkőzésre, hiszen már korábban lejátszották bajnoki találkozójukat. Bücs Zsolt legénysége a Bábolnát, majd a Veszprémet búcsúztatva eddig nagyszerűen menetel a sorozatban, míg az eggyel alacsonyabb osztályban szereplő Sárvár a Zalalövőt és a Balatonfüredet győzte le.

BKV Előre (NB III)–Gyirmót FC Győr (NB II) 
Budapest, BKV Előre Stadion, vasárnap, 15 óra. V.: Fehérvári. 
Nincs valami jó formában a Gyirmót, amely a kupában szerezhetne lendületet az NB III-ban nem valami fényesen rajtoló BKV Előre legyőzésével.

Csornai SE–Gödöllői SK (megyei I.) 
Csorna, Kocsis István Városi Sporttelep, vasárnap, 15 óra. V.: Holczbauer. 
A bajnokságban jól szereplő, ám a Keglovich-kupától búcsúzni kényszerülő rábaköziek egy másik megyei I. osztályú ellenféllel találkoznak, s mellettük szólhat a hazai pálya előnye.

Víz alatt a pálya 
A rengeteg csapadék következtében futballra alkalmatlanná váló pálya miatt elmarad a Mezőörs és a Paksi FC vasárnapra tervezett összecsapása. 
A mezőörsiek szerették volna október 9-re halasztani a találkozót, amibe a paksiak bele is egyeztek, ám az MLSZ illetékesei nem hagyták jóvá ezt az időpontot, más időpont a paksiaknak nem volt jó, így 3–0-ás gólkülönbséggel a Tolna megyei csapat javára igazolták a találkozót.

A teljes program

MOL Magyar Kupa, 3. forduló (a 32 közé jutásért), szombat: FC Hatvan (NB III)-Zalaegerszegi TE FC, Fémalk-Dunavarsány (megyei I.) - Újpest FC, Putnok FC (NB III)-ETO FC Győr, Hódmezővásárhelyi FC (NB III)-MTK Budapest, Monor SE (NB III)-Fehérvár FC, FC Nagykanizsa (NB III)-FC Ajka (NB II), Balatonalmádi SE (megyei I.)-Pápai Perutz FC (megyei I.), Iváncsa KSE (NB III)-Tiszakécskei LC (NB III), Credobus Mosonmagyaróvár (NB III)-Budaörs (NB III), III. Ker. TVE (NB III)-Kisvárda Master Good (NB II), Kaposvári Rákóczi FC (NB III) - Facultas-Tiszafüredi VSE (NB III), Eger SE (NB III)-Soroksár SC (NB II), Tarpa SC (megyei I.)-Harta SE (megyei I.), Füzesabony SC Erőss út (NB III) - Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II), DEAC (NB III) - BVSC-Zugló (NB II), Dunaújváros FC (megyei I.)-Karcagi SE (NB III), Kelen SC (NB III)-Budapest Honvéd FC (NB II), Testvériség-Újpalota SE (megyei I.) - Opus Tigáz Tatabánya (NB III), 1908 SZAC Budapest (megyei I.)-ESMTK (NB III), Sárvár FC (megyei I.)-FC Sopron (NB III), 15.00. Vasas FC (NB II)-Nyíregyháza Spartacus FC, 16.00. Pécsi MFC (NB III)-Szentlőrinc (NB II), 18.00. Dorogi FC (NB III)-Érdi VSE (NB III), 18.30. Békéscsaba 1912 Előre (NB II)-Debreceni VSC, Mezőkövesd Zsóry FC (NB II)-Aqvital FC Csákvár (NB II), 19.00. Vasárnap: BKV Előre (NB III)-Gyirmót FC Győr (NB II), Csornai SE (megyei I.)-Gödöllői SK (megyei I.), 15.00. Budafoki MTE (NB II)-Ferencvárosi TC, 15.30. HR-Rent Kozármisleny (NB II) - Kecskeméti TE, 17.00. Szombathelyi MÁV Haladás VSE (NB III)-Puskás Akadémia FC, 18.30. Hétfő: Kolorcity Kazincbarcika SC (NB II)-Diósgyőri VTK, 19.00. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában