Női kosárlabda

2 órája

NB I – Papírforma a soproni házi rangadón

Kisalföld.hu

Varga Alízék (fehérben) nagy fölényben voltak végig.

Fotó: Tóth Zsombor

Sopron Basket–Darazsak Sportakadémia 113–31 (32–14, 38–1, 26–11, 17–5)

Sopron, NB I-es női mérkőzés, 1200 néző. V.: Jakab, Földesi Á., Grúber.

Sopron Basket: REID 18/3, FRISKOVEC 24/18, TOMAN D. 13/9, VARGA A. 10, Monroe 10. Cs.: BÖRÖNDY 9, Krivacevic 12, Sitku 8, Papp K. 9/3. Edző: Gáspár Dávid. 

Darazsak Akadémia: Kovács G. 10/6, Toman R. 5/3, Szikszai 2, Janzsó, Jevtovics 2. Cs.: Sinka.Pálinkás 2, Marics 6, GERGŐ 2, Csaplár-Nagy 2. Edző: Szrdjan Radulovics.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is ünnepélyes előzmények után kezdődött Sopronban a szezon, amely "házi rangadóval" indult. Érdekesség, hogy a Toman-ikrek ott voltak a kezdőben: Dóra a Sopron Basket, Réka a Darazsak együttesében.

Kovács Geoegina büntetőivel a Darazsak csapata szerzett vezetést, gyorsan jött a válasz egy tripla formájában Toman Dórától. A parádés dobóformával indító hazaiak Toman D., majd Friskovec 2–2 triplájával gyorsan elhúztak 12–4-re. Érződött, hogy a nagyobb tudás a "hazai" oldalon van, alig túl a negyed derekán 24–6-ra vezetett a Sopron Basket. A negyed második fele kiegyenlített játékot hozott, a fiatalok is vezettek pár ügyes akciót.

A szerzett labdák utáni lerohanásokból rendre eredményes Varga A. és Monroe vezetésével a második etap elejét is "megnyomta" a Sopron Basket, amely egy 14–0-s két és fél perccel 30 pont fölé hizlalta előnyét. Nagyon egyoldalú volt a játék, a fiatalok dobóhelyzetig is ritkán jutottak el, nem tudtak mit kezdeni a Sopron Basket harcos védekezéséhez – nem ehhez szoktak korábban. A Darazsak egyetlen pontját a negyedben Marics dobta büntetőből másfél perccel szünet előtt.

A második félidő elején Gergő révén hosszú idő után szerzett újra mezőnykosarat a Darazsak együttese, de továbbra is nagy fölényben játszott a Sopron Basket, amely a papírformának megfelelően fölényes győzelmet aratott újonc "kistestvérével" szemben.

Gáspár Dávid: – Nagyon jó volt ismét hazai közönség előtt játszani, és átélni ezt az estét. Sokféle érzelem kavargott bennem visszanézve a tavalyi év sikereit, a kupagyőzelmet, a Darazsak amatőr bajnoki címét. Sokukkal foglalkoztunk, edzettünk, akik ellen most játszottunk. Majd Zsófi mezének a felvonása. Értékes pillanatok voltak, melyekből váltani érthető mód nehéz. Ez a mérkőzés elején érezhető volt, de végig azt a stílust képviseltük, amit idén szeretnénk mutatni. Kemények voltunk, jó energiával játszottunk. Gratulálok a csapatnak és a Darazsaknak is, odatették magukat. Sok sikert kívánok nekik. Hosszú út áll előttük, de bízom benne, hogy sokat fognak fejlődni és tanulni a szezonból.

Szrdjan Radulovics: – Nem várhattunk ezúttal győzelmet. Az élvonal egy másik szint, ezt még tanulnunk kell. Fiatalok vagyunk és talán túl nagy nyomást is helyeztek a lányok a saját vállaikra. Időre van szükségünk, a következő hetekben, hónapokban próbálunk fejlődni és javítani a hibákat. Bízom a lányokban és a befektetett munkában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában