Kosárlabda

3 órája

Magasabb szintre lép a Soproni Sportiskola spanyol kapcsolata

Együttműködési megállapodást írt alá a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia és a spanyol Lucentum Alicante utánpótlás-egyesület. A partnerség a játékosok fejlődését segíti.

Kisalföld.hu

Dr. Szekeres Csaba, a soproni klub elnöke.

Fotó: Tarnai László

A Lucentum Alicante és a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia, a Soproni Kosárlabda Club első számú utánpótlásnevelő egyesülete, együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy játékosaikat minél magasabb szintre juttassák. A soproni akadémia különösen nagy hangsúlyt fektet a minőségi utánpótlás-nevelésre, a magyar kosárlabda fejlődésének elősegítésére. Ennek érdekében szervezte meg nemrég azt a nemzetközi tornát és pódiumbeszélgetést is, ami elsősorban a tehetségek kineveléséről szólt. A spanyol kapcsolat ugyancsak a továbblépést, a fejlődést segíti.

– Ez a partnerség egyedülálló lehetőséget jelent mindkét akadémia számára, hogy kihasználjuk erősségeinket a fiatal tehetségek nevelésében. Együtt számos programban fogunk részt venni, beleértve a közös edzéseket, tehetségcseréket és a nemzetközi tornákon való részvételt. Közös célunk, hogy fiatal sportolóink és edzőink készségeit és tapasztalatait növeljük, szilárd alapot biztosítva számukra ahhoz, hogy a sportág legmagasabb szintjén is sikeresek legyenek – mondta el az együttműködésről dr. Szekeres Csaba, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Egyesület elnöke. Hozzátette: mindkét egyesület vezetői hisznek abban, hogy együttműködésük nemcsak játékosaik fejlődési útjait fogja javítani, hanem a két szervezet közötti sportszakmai és emberi kapcsolatokat is erősíteni fogja.

A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémiában ötödik szezonját kezdte az U18-as csapat vezetőedzőjeként Carlos Vallejo, aki január óta a U20-as válogatott kapitánya is. Az elkötelezett és sikeres tréner a spanyol tengerparti városból, Alicentéból tette át évekkel ezelőtt a székhelyét Sopronba. Szakmai kapcsolatait azonban nem hagyta hátra, sőt, igyekszik azokat a soproni és hazájabeli utánpótlásnevelés javára egyaránt felhasználni. Közvetítésével talált egymásra a két egyesület, és emelte a sportbaráti szálakat magasabb szintre.

A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia megpróbál utat mutatni és programokkal is segíti a tapasztalatszerzést, a fejlődést. Szeptemberi nemzetközi tornájukat a görög Panathinaikos, a német Alba Berlin, az olasz Stella Azzura, a Vasas és a házigazda SSKA részvételével tartották az U19-es korosztályban, a csapatokhoz tartozó szakemberek részvételével pedig pódiumbeszélgetést is rendeztek a tehetséges játékosok kiválasztása és fejlesztése témakörében. Erről bővebben ide kattintva lehet olvasni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában