Női kosárlabda

2024.09.06. 21:13

Emlékmeccs Győrben díjakkal és soproni győzelemmel

A tizenegy évvel ezelőtt tragikus buszbaleset áldozataira emlékezik minden év szeptemberében a győri női kosárlabdaklub.

Kisalföld.hu

A zöld mezes soproniak sima győzelmet arattak.

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina

Mint ismeretes, a 2013. szeptember 7-én a Sopron elleni edzőmérkőzésre tartó győri együttest szállító busz Vitnyéd határában összeütközött egy személyautóval. A baleset következében a Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző életét vesztette.

 

Idén a Sopron Basket érkezett a Fűzy Ákos–Tapodi Péter-emlékmérkőzésre. Mindkét együttes első felkészülési találkozóját vívta az augusztusi felkészülés kezdete óta. A válogatottak fontos tornán vettek részt Ruandában, így kompletten egyik csapat sem dolgozik együtt régóta. Nyilván nem is az eredményen volt a hangsúly ezen a találkozón, melyen a vendég Sopron Basket végig dominálni tudott, és végül 20 ponttal jobbnak is bizonyult.

Jegyzőkönyv

SERCO UNI Győr–Sopron Basket 70–90 (19–24, 19–25, 18–19, 14–22)

Győr, Fűzy Ákos–Tapodi Péter-emlékmérkőzés, 300 néző. V.: Benczur, Nagy V., Gruber.

SERCO UNI Győr: Angyal 10/3, Dubei 7, Bach 8/6, Ács 5/3, Kiss V. 15/3. Cs.: Goree 2, Telenga 4, Mészáros 3/3, Dombai 13/9, Wentzel 3/3. Edző: Cziczás László.

Sopron Basket: Reid 10, Friskovec 15/9, Böröndy 13/6, Varga A. 11, Monroe 11. Cs.: Sitku 10/6, Papp K. 13/6, Pavlopulu 7/3. Edző: Gáspár Dávid.

Hagyomány, hogy az emlékmeccsen adja át a legjobb utánpótlás játékosoknak, illetve az edzőknek a díjat a klub.

Idén a Győri Női Kosárlabdáért díjat Németh Tibor, a Kazinczy- és Németh Zsolt, a Bercsényi-iskola nyugdíjazott igazgatója vehette át Fűzy András elnöktől.

Az év utánpótlás játékosa Rigó Dorina lett, ő a Fűzy Ákos emlékdíjat kapta, míg Gálosné Farkas Andrea és dr. Barthalos István az év utánpótlás edzőjeként Tapodi Péter emlékdíjat kapott.

A korosztályok legjobbjai: Ősze Vivien (U11, Villámló Tigrisek/A), László Laura (U11, Villámló Tigrisek/B), Barta Benedetta (U11, Nádor Tigrisek), Sántha Maja (U12), Bélafalvi Dóra (U14/A), Tapodi Tamara (U14/B), Gálos Hanna (U16/A), Rákosi Emma (U16/B), Lép Izabella (U18), Rozmán Lilla (MEFOB), Baffy Fanni (NB I/B), Nováky Zsófia és Pálosi Laura (legtöbbet fejlődő játékos), Mihály Panna és Szamos Zóra (akadémiától búcsúzó játékos).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában