Erősport

2 órája

Először nyert ligafordulót a jánossomorjai Király Richárd

Az erős emberek WHB Ligájának 5. és 6. fordulóját rendezték a közelmúltban. Az ETO Parkban nem volt megyei induló, Jánossomorján viszont ott volt a mezőnyben Király Richárd, aki a 9 versenyző közül az öt versenyszám után megszerezte első ligagyőzelmét.

Kisalföld.hu

Király Richárd remekül szerepelt a jánossomorjai viadalon.

Fotó: BENDEGUZ STEKLER

Ennek ellenére a helyiek erős embere a jövő évi nagydöntőbe nem jutott be, oda selejteznie kell majd. Eljutott viszont Kurucz Kornél, aki viszont csak három fordulóban tudott részt venni, de azokon annyi pontot gyűjtött be, ami összetettben elegendő volt az első öt közé jutáshoz. Rajtuk kívül a 12 tagú mezőnyben még a Herkules Liga győztese biztos résztvevő, a fennmaradó hat hely selejtezők után dől majd el.

Ami a jánossomorjai viadalt illeti, vikingnyomásban a 160 kg-os súlyt Király Richárd kilencszer nyomta ki, ezzel harmadik lett. A 300 kg-os Apolló-rudat 60 másodperc alatt egyszer húzta fel, ami holtversenyben a negyedik helyhez volt elég. Érdekesség, hogy a számot megnyerő Lovász Imre kilencszer teljesítette a feladatot. A 2x12,7 kg bárdot oldalra 56,54 másodpercig tartotta meg Király, ami a harmadik legjobb teljesítmény volt. A 320 kg-os keretcipelés 20 méterre 20,60 mp alatt sikerült a jánossomorjai sportolónak, amivel második lett. A bödönpakolást – 120, 140 és 160 kg volt a súly, a magasság pedig 122 cm – 21,87 mp alatt teljesítette, ami megint csak a második legjobb eredmény volt

Az erős emberekre idén még egy nagyobb verseny vár: a kamionhúzó ob-t október 13-án Hernádon rendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában