Férfi kosárlabda

2 órája

Drámai csata után Sopron KC-győzelem

A férfi kosárlabda NB I nyitányán a Sopron KC hazai pályán, hosszabbítás után egy ponttal verte a DEAC-ot

Kisalföld.hu

Edwardséknak (fehérben) túlórázniuk kellett a győzelemhez.

Sopron KC–DEAC 80–79 (18–24, 20–7, 17–25, 19–18, 6–5)

Sopron, NB I-es férfimérkőzés, 1600 néző. V.: Kapitány, Minár, Major.

SKC: EDWARDS 14/3, Fofana 7/3, MUCIUS 14/9, Kucsera 2, MOLNÁR M. 11.  Cs.: GARRETT 16, TAKÁCS K. 13, Csendes. Fazekas, Flasár 3, Meszlényi. Edző: Gasper Potocnik.

DEAC: ANDERSON 25/12, Pongó 5/3, DRENOVAC 18/3, WILLIAMSON 11/6, OSZTOJICS 13/3. Cs.: Neuwirth, Garamvölgyi, HŐGYE 7/3. Edző: Andeljko Mandic.

Edwards duplájára Anderson hármassal felelt.  Váltva vezettek a csapatok, hazai részről a két triplát is beemelő Mucius, a DEAC-ból a betörésekkel operáló Drenovac jeleskedett. Volt némi szerencséjük a soproniaknak azzal, hogy a vendégek elég sok büntetőt elhibáztak, de a szakasz derekán érződött még hazai oldalon az összeszokottság hiánya, az eladott labdákat lerohanásokkal büntetve hat ponttal ellépett a DEAC, érthető volt Potocnik időkérése. Garrett ugyan Mucius ügyes passza után megtörte az SKC kosárcsendjét, Kucsera pedig szépen szerelte Drenovacot, de a vendégek a remek dobóformát kifogó Anderson tripláival tartották előnyüket.

A második etapot határozott, kemény védekezéssel kezdve gyorsan feljött két pontra az SKC,  amelynek több lehetősége is volt egyenlíteni vagy fordítani, de a szakasz derekáig ez nem sikerült. Nem sokkal utána Edwards triplájával viszont igen. Ez nagy lökést adott remekül védekező a hazaiaknak, Fazekas három büntetőt értékesített, Takácsnak is voltak remek megmozdulásai, így hétpontos vezetéssel fordult a Sopron KC.

A második félidőt Edwards majd Mucius betöréses kosarával indítva hamar tíz pont fölé növelte előnyét a hazai együttes, a DEAC-ot Osztojics tartotta versenyben. A negyed derekán Pongó triplájával 10 ponton belülre kerültek a hajdúságiak. Az SKC „túlpörgött” az időkéeés sem segített, egy 15–2-es rohammal fordított a DEAC, amelynél két magas ember, Osztojics és Williamson is triplát dobott. A szakasz hajrájában váltva estek a kosarak, egypontos debreceni vezetésről indult a záró etap.

Ennek elején váltva estek a kosarak, Mucius hármasára Drenovac felelt távolról. Kapkodott és öt ponttal „elengedte” ellenfelét az SKC, de a negyed derekán egy Fofana vezette 9–0-lal  fordított, és győztesnek tűnt a vendégcsapat, ám a DEAC letámadás ellen eladta a labdát és Williamson dudaszós triplával hosszabbításra mentette a mérkőzést.

A ráadásban is váltva vezettek a csapatok, végül Edwards kosara négy másodperccel a befejezés előtt az SKC sikerét hozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában