Női kézilabda

2024.08.22. 10:00

Romániában lehet edző a Győri Audi ETO-val négy BL-t nyert szakember

A román sajtóértesülések szerint a spanyol Ambros Martin lehet a román bajnokságban második helyen álló Rapid București edzője.

Kisalföld.hu

Az olimpiai leszereplés után a spanyol női válogatott éléről Bukarestbe vezethet Ambros Martín útja.

Fotó: Illyés Tibor

Az 56 éves szakember korábban négy Bajnokok Ligája-címet nyert a Győri Audi ETO-val, ezzel a női kézilabdázás egyik legsikeresebb edzőjeként tartják számon.

A román gsp.ro szerint Ambros Martín a klub vezetőedzői posztját veszi át, a jelenlegi vezetőedző David Ginesta pedig másodedző lesz.

Martinnak tavaly télen is felajánlották a munkát, de akkor visszautasította, mivel a Spanyol Kézilabda Szövetség nem engedélyezte, hogy a női válogatott mellett klubnál is dolgozzon.

Miután azonban a spanyol női válogatott mind az öt mérkőzését elveszítette a párizsi ötkarikás játékokon, a helyzet megváltozott: a román média szerint Martín bejelentette, hogy távozni akar a válogatott éléről, és tudjuk, a szövetség sem ragaszkodik hozzá foggal-körömmel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában