Női labdarúgás

2024.08.24. 21:32

Magabiztosan kezdte a szezont az ETO FC Győr

Kisalföld.hu

Három gólt lőve győzött a zöld mezes győri gárda.

Fotó: eto.hu

ETO FC Győr–Soroksár 3–0 (2–0)

Győr, Simple Liga-mérkőzés, 200 néző. V.: Pusztai.

ETO: Bíró – Öreg, Kovács L., Nagy F., Frajtovic (Jánosi, 65.), Sali, Abambila, Savanya (Tóth S., 77.), Horvathova (Kern, 46.), Kocsán (Németh V., 77.), White. Edző: Dörnyei Balázs.

Soroksár: Ascher – Hanász, Nyúl, Buzás, Patkós, Mucsi, Földvári, Schmidt (Miszlai, 78.), Jákri, Benke, Czinege. Edző: Dukon Béla. 

Gsz.: Kocsán, White, Savanya.

Nagy hőségben kezdődött a bajnokság első mérkőzése, amelyen az ETO több meghatározó játékosát nélkülözte, ám akik a pályán voltak, már az első perctől nyomás alatt tartották a vendégek kapuját. A hazai fölény a 10. percben érett góllá, amikor White tört be a bal oldalon a 16-os belülre, beadását Kocsán közelről lőtte a hálóba. 1–0. A 24. percben Savanya jobb oldali szögletét White fejelte a léc alá. 2–0. A 42. percben előbb Nagy F., majd pedig White szerezhetett volna újabb gólt, de nagy helyzetben, mindketten rosszul céloztak.

Fordulás után, újabb gyors hazai találat következett: egy védőkről lepattanó labdát Savanya 18 méterről bombázott a kapuba. 3–0. A 61. percben White-ot lerántották a büntető területen belül, de a játékvezető sípja néma maradt.

Jó iramú, küzdelmes mérkőzésen az ETO hetven percig ötletesen, gólerősen játszott a lelkesen, agresszívan futballozó Soroksár ellen, és sikerrel vette az első akadályt.

Dörnyei Balázs: – A bajnoki rajt sosem könnyű, a pozitívumok mellett természetesen voltak hibáink is, amelyek kijavításán dolgozunk a következő héten. A győzelemnek örülünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában