Női kézilabda

2024.08.11. 19:02

Hasznos felkészülési mérkőzésen MKC-vereség a Beszterce ellen

Három nap alatt két mérkőzést játszott egymással a Motherson Mosonmagyaróvár és a Gloria Bistrita. A pénteki zárt kapus találkozón 30–27-re a vendégek győztek, vasárnap pedig következhetett a második felvonás, immár közönség előtt.

Kisalföld.hu

Két mérkőzést játszott egymással a két csapat.

Fotó: mkcse.hu

Kicsit álmosan kezdte az első félidőt a román csapat, amelyet Tóth Gabrielláék magabiztosan ki is használtak, 11 perc elteltével már három góllal vezettek az óvári lányok (5–2). Ezt követően aztán tempót váltottak a vendégek és öt perc alatt nemcsak kiegyenlítettek, hanem kétgólos előnyt is kidolgoztak (7–9). Lancz vezérletével tartotta a különbséget az MKC, sőt, egyenlíteni is sikerült, ám a félidőre újra kettő volt közte (12–14). A második félidőben is hasonlóan alakult a játék képe, az egyenlítés többször sikerült a hazaiaknak, ám a Florentin Pera együttese sorra lőtte a gólokat és végül magabiztosan, 28–24-re győztek. A mosonmagyaróváriak legjobbja Lancz Barbora lett 6 góllal, Ines Ivancok-Soltic és Schatzl 4–4 gólt lőtt.

 

A következő hétvégén a Motherson Mosonmagyaróvár hivatalos a Gloria Bistrita kétnapos tornájára, pénteken és szombaton. A kupán a román Buzau, a Motherson Mosonmagyaróvár, a tavaly az Európa Liga négyes döntőjébe jutó Gloria Bistrita és a francia bajnokság tavalyi nyolcadik helyén végző Besancon vesz részt.

Motherson Mosonmagyaróvár–Gloria Bistrita 24–28 (12–14)

Mosonmagyaróvár, UFM-aréna, 700 néző.

MKC: Martins – Falusi-Udvardi 1, Lancz 6, Wolfs 2, Tóth G. 2, Varga E. 2/2, Stranigg. Cs.: Horváth Sz., Halter (kapusok), Tóth E. 1, Kukely, Faragó 2, Molnár D., Ivancok-Soltic 4, Schatzl 4. Edző: Gyurka János.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában