Férfi kézilabda

2024.08.24. 15:15

Ezüstérmes lett az ETO University a balatonfüredi tornán

Második helyen végzett az ETO University Handball Team a II. Hotel Vinifera Wine & Spa nemzetközi kézilabdatornán Balatonfüreden. A csapat a házigazda Balatonfüred ellen mérkőzött meg a döntőben, ahol szoros mérkőzésen 29–26-os vereséget szenvedett.

Kisalföld.hu

Második helyen zárt a győri csapat a füredi nemzetközi tornán.

Fotó: gyorietouni.hu

Az elődöntőbeli győzelem után a finálé várt az ETO University Handball Teamre. A találkozó két gyors hazai góllal indult, melyre Vilovski válaszolt (2–1). A félidőben fej fej mellett estek a gólok, de a vezetést egyszer sem tudta átvenni a győri csapat. A játékrész végül 15–14-es füredi vezetéssel zárult.

A második harminc percben tovább folytatódott a harcias, dinamikus játék. Az ETO többször próbált felzárkózni ellenfelére, de a vezetést nem tudta átvenni. Végül háromgólos, 29–26-os hazai győzelem született a találkozón. Így az NB I újonca a második helyet szerezte meg a kétnapos viadalon.

A mérkőzés után Kilvinger Bálint vezetőedző így értékelt:

Tartalmas tornán vagyunk túl. A második összecsapás is remek alkalom volt a gyakorlásra, és sok értékes tapasztalatot szereztünk. Hullámzó volt a játékunk, amit az ellenfél jól kihasznált. Harcos hozzáállás jellemezte a csapatot, mindent beleadtunk, hogy sikerrel zárjuk a mérkőzést, de sokat hibáztunk. Pont az ilyen meccsek elengedhetetlenek a további fejlődéshez és az összeszokottság erősítéséhez.

A bronzmeccsen a cseh Dukla Praha és az izlandi KA Akureyri csapata csapott össze, ahol végül a prágaiak bizonyultak jobbnak, ezzel megszerezve a harmadik helyet.

A különdíjak közül egy jutott a győrieknek, a legjobb játékosnak ugyanis Dely Mártont választották meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában