Labdarúgás

2024.07.22. 15:59

Sopron - nagy változások után Bücs Zsolt bizakodva várja a rajtot

A hétvégén kezdődik az NB III-as bajnokság. Az FC Sopron célja a biztos bennmaradás.

Papp Győző

Bücs Zsolt vezetőedző.

Régi-új néven, új címerrel, megváltozott tulajdonosi szerkezettel, erősödő játékoskerettel és bizakodva vág neki az NB III-as soproni csapat az Északnyugati csoportban a hétvégén kezdődő idénynek.

Sopron
Az FC Sopron logója.

Tavaly még Caola SC Sopron néven szerepelt az együttes, a nyáron azonban a jelentős változások történtek a klubnál.  A többségi tulajdonos  Caola Invest Kft. távozott - kivásárolták vagy átadta a tulajdonrészét  nem tudni, a vezetésben Holpár Péter ügyvezető helyét Dunaveczki Attila vette át - információink szerint  az önkormányzat jelentősebb szerepvállalásának köszönhetően tudott egyáltalán nevezni a csapat az NB III-ban.
A rég-új név - FC Sopron - felemás érzéseket kelthet a soproni szurkolók egy részében, ugyanis így hívták azt a csapatot, amellyel 2008-ban megszűnt az élvonalbeli labdarúgás a városban. Csak remélni lehet, hogy ezúttal nagyobb szerencsével járnak a továbbra is piros-fehérben futballozó utódok.
Bücs Zsolt vezetőedző eddig remekül dolgozott a klubnál, ennek is köszönhetően vele készül a csapat az új idényre.

Jól erősített az FC Sopron

- Elégedett lehetek a nyáron elvégzett munkával - jelenti ki határozottan  a szakember. - Történtek változások a csapatnál, de nagyjából megmaradt a tavalyi játékoskeret és szerintem a körülményekhez képest sikerült megfelelően erősíteni is. Távozott Ignácz Milán, Illés Bence és Balogh Ferenc. Az érkezők: Somogyi Bence és Bolla Bence Csornáról, Szilágyi Adrián Nagykanizsáról, Török Dániel Hegykőről és kerültek fel fiatalok is a saját utánpótlásunkból.
A tavasszal jól teljesített a soproni gárda, erre lehet építeni a következő idényben is.

Folyamatosan fejlődtünk az elmúlt bajnokságban és bízom benne, hogy ez a tendencia idén is folytatódni fog - említi Bücs Zsolt. - Jó csapat vagyunk dicséretre méltó közösséggel, melynek jelei a nyáron is megmutatkoztak. Rendkívül erős a csoportunk, szerintem hat együttes kiemelkedik a többiek közül, utánuk viszont kiegyeníltett a mezőny, kimondottan kieső jelöltekről nem is beszélhetünk. Bízom a biztos bennmaradásban. Összességében bizakodva várom a rajtot annak ellenére, hogy akadnak sérültjeink, betegeink, lesz eltiltottunk is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában