Labdarúgás

2024.07.12. 10:36

Két vármegyei csapatunk egymás ellen játszik a Magyar Kupában

Elkészült a MOL Magyar Kupa 1. fordulójának földrajzi elhelyezkedés alapján sorsolt párosítása.

Fotó: Barbara Gabriella

A kupasorozat 2024/2025-ös kiírásában a tavalyival megegyező a lebonyolítás rendje, az első két fordulóban az NB III-as és az annál alacsonyabb osztályú együttesek lépnek pályára. Összesen 172 csapat vesz részt a sorozatban, közülük az első fordulóban 144 együttes lép pályára.

Az MLSZ Versenybizottsága az első forduló csapatait földrajzi elhelyezkedésük alapján négy sorsolási csoportba sorolta be (Észak-Kelet, Dél-Kelet, Észak-Nyugat, Dél-Nyugat), majd a csütörtöki sorsoláson elkészítette az első forduló párosítását. A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el.

Az 1. forduló hivatalos játéknapjai: 2024. augusztus 3-4.

Az első fordulóban az alacsonyabb osztályú csapat lesz a pályaválasztó, azonos osztálybeli csapatok közül az elsőként kihúzott együttes játszhat otthon. A további fordulókban is az alacsonyabb osztályú együttes szerepelhet hazai pályán, osztályazonosság esetén a korábbi fordulókban kevesebb hazai mérkőzést otthon játszó csapat lesz a pályaválasztó, azonosság esetén az elsőként kihúzott együttes játszhat otthon.
A vármegyei csapatok párosítása: Teskánd–Credobus Mosonmagyaróvár, Bábolna–SC Sopron, Tihanyi FC–Csornai SE, Üstökös FC Bácsa–Koroncó, Szakonyfalu–Mezőörs, Söpte–Abda-VVFK Bau, Vitnyéd–Balatonfüred, Győrszentiván–Pápai Perutz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában