Labdarúgás

2024.07.14. 11:14

Focitornával emlékeztek Horváth Ferencre Bágyogszováton

Focitornával emlékeztek Bágyogszováton – szülőfalujában – a Gyirmót egykori fő patrónusára, idősebb Horváth Ferencre.

Kisalföld.hu

Horváth Ernő és Ferenc serleget ad át Lázár Patriknak.

Fotó: gyirmotfc.hu

A tornán a hazai gárda és az NB III-as Gyirmót mellett a Babót és a szlovákiai Galánta csapatai léptek pályára. 
A megnyitón elsőként Szabó László a hazai klub  elnöke köszöntötte a megjelenteket, aki előbb három szóval jellemezte  Horváth Ferenc munkásságának titkát: Munka, alázat, csibészség. 

Ez kellett ahhoz, hogy valaki ilyen kis településről eljusson oda, ahova ő. Sokoldalú ember volt, az élet több területén kipróbálta magát, így gépjármű vezető oktató is volt a kezdetekben. Ezeknek is nagy szerepe volt abban, hogy egy országos hírű vállalkozást tudjon felépíteni, amit fiai folyamatosan fejlesztve ugyanolyan sikeresen visznek tovább. Feri bácsi a legjobb példakép volt nekik, hiszen megtanulhatták az üzleti élet alapjait, amit a mai napig sikeresen tudnak kamatoztatni

 - tette hozzá a településvezető. Ezt követően Szabó László a Bágyogszovát KSE életében folytatott évtizedes, önzetlen segítségéért Horváth Miklósnak és Torma Józsefnek elismerő oklevelet és emlékserleget adományozott.

Következő felszólalóként Nagyné Molnár Ildikó, a község polgármestere köszöntötte a Horváth család tagjait, akik ismét "hazajöttek" Bágyogszovátra. Mint mondta, nagy megtiszteltetés, hogy mind a négy meghívott csapat elfogadta a meghívást a XVIII. Horváth Ferenc Emléktornára, s kiemelte, Feri bácsi mindig büszke volt sikereire és sokat segített szülőfalujának.

Ifj. Horváth Ferenc köszöntőjében háláját fejezte ki, hogy nem feledik édesapjuka, és az emlékét  így is ápolva rendezik meg évente a színvonalas tornát. 
A fiatalabbik testvér Horváth Ernő  kiemelte, hogy édesapja is mindig arra emlékeztette őket, hogy mindenki oda tartozik, ahova november elsején a temetőbe megy. 

„Mi ide jövünk haza, hiszen bágyogszovátiak vagyunk”

 – tette hozzá. 

A gyirmótiak legyőzték Galánta csapatát. Fotó: gyirmotfc.hu

Eredmények: Bágyogszovát–Babót ​​0–5, Gyirmót FC Győr–Galánta 3–0.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában