Női kosárlabda

2024.07.15. 20:57

Európai Egyetemi Játékok – Bronzérmes lett a győri Széchenyi István Egyetem csapata – videó

Harmadik helyen zárt a debreceni Európia Egyetemi Játékokon 3x3-as kosárlabdában a győri Széchenyi István Egyetem női csapata.

Kisalföld.hu

Nagy bravúrt ért el a győri egyetemi csapat.

A negyeddöntőben a német Göttingen Egyetem várt a győriekre, akik hamar nagyobb előnyre tettek szert (5–1, 8–3), és bár többször is feljött egy pontra a német gárda (8–7, 13–12), a hajrát megnyomták Rozmánék, és végül 18–14-re győzve bejutottak a négy közé.

Az elődöntőben a spanyol Valencia Egyetem volt az ellenfél. Itt a rivális alakított ki nagyobb különbséget rögtön az elején, s ezt végig menedzselve magabiztos, 20–11-es győzelmet aratott.

Így a bronzéremért folytatta a Széchenyi-egyetem az ukrán Vasyl Stefanik Egyetem ellen. Sokáig fej fej mellett haladt a két csapat, majd 9–4-re a győriek léptek el. Az ukránok nem adták fel, hiába vezetett az utolsó perc előtt négy ponttal a Széchenyi csapata (14–10), kiegyenlített a rivális, így jöhetett a ráadás, mely az egyik csapat két pontjáig tartott. Az ukrán együttes egy ponttal előnyhöz jutott – először a találkozó során –, Rozmán duplája azonban véget vetett a párharcnak. Győzelmükkel a győriek a bronzérmet szerezték meg.

Eredmények

Negyeddöntő: Széchenyi István Egyetem–Göttingen Egyetem 18–14. Pontszerzők. Rozmán 13, Bánszegi 4, Baffy 1, Mihály E. 0. Elődöntő: Széchenyi István Egyetem–Valencia Egyetem 11–20. Psz.: Rozmán 5, Baffy 3, Mihály E. 2, Bánszegi 1. Bronzmérkőzés: Vasyl Stefanik Egyetem–Széchenyi István Egyetem 15–16 – hosszabbítás után. Psz.: Baffy 9, Bánszegi 5, Rozmán 2, Mihály E. 0.  

Ezzel a kosárral lett harmadik a győri csapat:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában