Labdarúgás

2024.07.26. 14:54

ETO - sikeres rajtban bíznak az NB I-ben

Az ETO kilencévi szünet után tér vissza az NB I-be. Az első fordulóban ma este a szintén újonc Nyíregyházával mérkőzik Mezőkövesden.

Papp Győző

Tóth Rajmund, az ETO saját nevelésű fiatalja a Zsolna elleni meccsen biztató játékot mutatott. Fotó: Csapó Balázs

Az újoncok rangadója – így tálalja a média egy része a Nyíregyháza és az ETO FC Győr közötti mai összecsapást. A szabolcsiak új stadionja egyelőre nem készült el teljesen, így Mezőkövesden játsszák az ETO elleni meccset.Nyíregyháza–ETO FC Győr 
Mezőkövesd, ma, 20.15. A két csapat az elmúlt idényben az NB II-ben találkozott egymással. A zöld-fehéreknek nem lehetnek szép emlékeik a két meccsről, mert mindkettőt a bajnoki címet megszerző nyírségiek nyerték. Balmazújvárosban 3–2-re, Győrben 1–0-ra győztek. Azóta mindkét csapatnál történtek változások. 
Borbély Balázs vezetőedző: „Izgatottan várjuk a rajtot, érzik a játékosok, hogy olyan szinten fognak játszani, amiért megharcoltak. Sehol nincs megírva, hogy a Nyíregyháza nem harcolhat akár a bajnoki címért, mint akár két éve a Kecskemét. Két, teljesen mást képviselő csapat fog pályára lépni. Mindenképp pontot akarunk szerezni a Nyíregyháza ellen. Remélem, hogy a saját játékunkat tudjuk majd játszani, ami kiegyensúlyozott kell hogy legyen, védekezésből támadásba megfelelő átmenetekkel.” 
Az ETO tegnap leigazolta Matija Krivokapicot, aki legutóbb Somorján játszott. A csatár korábban már volt a győri klub játékosa – nem sok sikerrel. 
a fradi az esélyes 
A Ferencváros sorozatban hetedik, összességében pedig a 36. bajnoki címét gyűjtheti be az NB I 123. idényében.Az újabb címvédés nem lenne meglepetés, mert a 12 csapatos mezőnyben a legjobb, legértékesebb kerettel az FTC rendelkezik, amely ráadásul mit sem gyengült a nyári holtszezonban. A fővárosiaknak nincs első számú kihívójuk, tekintve, hogy az elmúlt években rendre hatalmas, több mint tízpontos előnnyel nyerték meg az OTP Bank Liga küzdelmeit. 
Az idény nyitómeccsén a Zalaegerszeg az MTK Budapestet fogadja. 
A nemzetközi kupaszereplők közül vasárnap Újpestre látogat a Puskás Akadémia, a Diósgyőrhöz a Paks és Kecskemétre a Fehérvár. A DVSC–FTC rangadót decemberre halasztották, mivel a hajdúsági városban a Campus Fesztivál zajlik. 
OTP Bank Liga 
Az 1. forduló további programja: 
Ma: Zalaegerszegi TE FC–MTK, Budapest, 18.00 
Vasárnap: Újpest FC–Puskás Akadémia FC, 18.50 
Diósgyőri VTK–Paksi FC, 18.50 
Kecskeméti TE–Fehérvár FC, 18.50 
December 4.: Debreceni VSC–Ferencvárosi TC, 19.00 
Bajnokok az NB I-ben

35 alkalommal: Ferencváros 
23 alkalommal: MTK 
20 alkalommal: Újpest 
14 alkalommal: Bp. Honvéd 
7 alkalommal: Debrecen 
6 alkalommal: Vasas 
4 alkalommal: Csepel, Győri ETO 
3 alkalommal: Videoton FC 
2 alkalommal: BTC 
1 alkalommal: Dunaferr FC, Nagyváradi AC, Vác FC Samsung, Zalaegerszegi TE 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában