Labdarúgás - rajt előtti sajtótájékoztató

2024.07.24. 15:17

ETO - A biztos bennmaradás a cél az NB I-ben - fotók

A következő idényben az NB I-ben a biztos bennmaradás a cél Győrben. Az ETO FC Győr bajnokság előtti sajtótájékoztatóján ezt erősítette meg a tulajdonos és a szakmai stáb vezetője is. Bemutatták Steve Vanharent, a klub új sportigazgatóját.

Papp Győző

Fotó: Molcsányi Máté

A tulajdonos képviseletében Világi Bálint ügyvezető asszisztens néhány szóban felidézte az elmúlt szezont az ETO FC bajnokság előtti sajtótájékoztatóján.

Nagyon hosszú és izgalmas idényt zártunk, amely végül kedvezően fejeződött be a számunkra. Sikerült feljutni az NB I-be, ezzel elértük a célunkat. Úgy gondolom, az első osztályban alázatosnak kell lennünk. A bennmaradást tűztük ki, ezt elérni fontos minden feljutó csapat életében. Nyugodt a helyzet az ETO-nál, stabil a keretünk, ennek megfelelően alakítottuk a játékosmozgásokat is

- említette a Világi család képviselője.

Ezt követően ismertette az érkezők és a távozók névsorát, majd a neveket említve néhány mondattal indokolta is a változásokat. A két albán védőről szólva: Marku Albion 23 éves, jobbhátvédként jó megoldás lehet, Eneo Bitri 27 éves, már a termetével is tekintélyt parancsoló a védelem közepén. Ő kölcsönbe érkezett. A szerb-magyar Miljan Krpic a hátvéd sorban és 6-os pozícióban is használható, 20-21 éves játékos. A szerb Zeljko Gavric tökéletes példája a DAC 1904 és az ETO közötti együttműködésnek. Tehetséges, de már tapasztalt futballista, aki képes sok kellemetlenséget okozni az ellenfelek védelmének. 

A távozóknál Huszár Marcell egy évre a Diósgyőr játékosa lett, a környezet váltás valószínű, jót tesz majd a játékának. Szujó Attila a több játékperc érdekében Kazincbarcikára szerződött. Tuboly Máté debreceni kitérő után tért vissza Győrbe. Átigazolták Dunaszerdahelyre, bíznak benne, hogy hozzájárul az ottani csapat sikereihez.

Farkas Balázzsal és Csontos Dominikkel szerződést hosszabbítottak, az akadémisták közül Kulcsár Martinnal és Décsy Ádámmal profi megállapodást írtak alá.

Az infrastruktúra jelentős változáson esett át - folytatja Világi Bálint. - Gyönyörűen megújult, kibővült a VIP-terem, ami fontos része a klubnak. Teljesen átalakítottuk az akadémia életterét, a százötven fős kollégium kilencven százalékos kihasználtsággal működik. Az első csapat öltözője, a  vizes helyiségek szintén újak. Olyan elhelyezkedést, rendszert teremtettünk, ami a lehetőségekhez képest a legtöbbet tudja nyújtani. A stadionban is végeztünk átalakításokat. így most mindenbem megfelelünk az MLSZ előírásainak. 

Hosszú távon az új edzőközpont kialakítása a cél: a likócsi városrészben két-három pályát és öltözőépületet terveznek, a szerződésen az utolsó simításokat végzik a győri önkormányzattal.

A pénteken kezdődő idényben a mérkőzések alkalmával a Keleti lelátót továbbra sem nyitják ki, ennek elsősorban biztonságtechnikai okai vannak. A rövid idő alatt ezt még nem tudták megoldani. A vendégszektor további egy évig a hotel felőli kapu mögött kap helyet.

Bemutatták az az ETO új sportigazgatóját, Steven Vanharent. Tizenöt év dolgozik a profi labdarúgásban, a pályafutása során több klubnál is megfordult, többek között vezette az Al-Ahli akadémiáját, kapott feladatot a görög Olimpiakosznál és a lengyel varsói Legiánál is. Tíz éve él Magyarországon, különböző posztokat töltött be az MTK-nál és Újpesten.  

"Két hete kerestek meg az ETO-tól, felvázoltak a célokat és az elképzeléseket, amelyekkel teljes mértékben azonosulni tudtam  Stabil háttérrel rendelkező klubról beszélhetünk, amely a folyamatos építketést, fejlődést tartja szem előtt. Ebben jelentős szerep jut az akadémiának. A fiatal korosztályoktól kezdve akarjuk felépíteni a stílust, amely majd az első csapat játékát is jellemzni fogja" - nyilatkozta a 44 éves belga sportigazgató.

A legnagyobb érdeklődés Borbély Balázs vezetőedző szavait kísérte:

"Különösebb gondunk nem volt az extra hőségen kívül - tette hozzá nevetve, majd így folytatta: - Öt és fél hetes felkészülésen vagyunk túl, amit hazai környezetben végeztünk. Kisebb sérülések és egy-két betegség jelentett csak akadályt, így kilencven százalékban elégedett lehetek azzal a munkával, amit elvégeztünk. Izgatottak vagyunk a rajt előtt, az egész csapat motivált. Örülök, hogy már nem az NB II-ben kell játszanunk."

A Kisalföld kérdésre beszélt az átigazolásokról is.

Nem az a fontos, hogy elégedett vagyok-e a játékosmozgással, hanem az, hogy a szakmai stábból az adott keretből kihozzuk a maximumot

- kezdte Borbély Balázs. - Beszéltünk a lehetséges változásokról az új sportigazgatóval is, a csapat tengelyét mindenképpen szeretnénk megerősíteni: kapust, belső védőt és középpályást akarunk még igazolni. A felkészülés alatt velünk dolgozott Samuel Petras kapus, akinek technikai okok miatt még vissza kellett térnie a DAC-hoz, de a szerdahelyi csapat két kupamérkőzése után az ETO labdarúgója lesz."

Michal Skvarka csapatkapitány elmondta: jó a hangulat az öltözőben, már nagyon várják a bajnoki rajtot. Az első fordulótól kezdve szeretnék élvezni a felkészülés alatt elvégzett kemény munka gyümölcsét. 

Ebben bíznak a győri csapat szurkolói is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában